Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 18. august 2021

Street stylové trendy z Kodane

Dánska móda je skvelm zdrojom módnej inšpirácie. Počas nedávneho týždňa módy sa to v uliciach Kodane hmýrilo štýlovými dámami, ktoré nám ukázali kreatívny módny prístup pri tvorbe outfitov, no zároveň nám naznačili, aké trendy nás čakajú už túto jeseň.

Street stylové trendy z Kodane

Dánska móda je skvelm zdrojom módnej inšpirácie. Počas nedávneho týždňa módy sa to v uliciach Kodane hmýrilo štýlovými dámami, ktoré nám ukázali kreatívny módny prístup pri tvorbe outfitov, no zároveň nám naznačili, aké trendy nás čakajú už túto jeseň.

Statement pleteniny

Aj keď sa ešte tešíme z letných, slnečnch dní, v Kodani je už cítiť pomalý príchod jesene. Štýlové dámy preto vytiahli statement pleteniny najrôznejšieho druhu, ktoré budú pravdepodibne vládnuť aj našim šatníkom. Objavili sa tu preto maxi pletené šaty, svetre s výraznými vzormi či netypickými strihmi, chunky kardigány či dokonca retro vesty.

street style inšpirácia trendy móda kodaň copenhagen fashion week týždne módy

Vesty

Vesta je ideálnym kúskom na vrstvenie, ktorý môžete využiť v rámci letnej aj jesennej módy. Nosia sa najrôznejšie typy od pletených a lá "dedkových" až po pánske či dokonca háčkované a mnohé iné. Dánky ich dokázali skombinovať so šatami, ale aj nohavicami, čím nám už vorped poskytli množstvo jesennej inšpirácie.

DSC 9418 min

Žiarivé farby

Či leto, či jeseň, žiarivch farieb sa Dánky nevzdávajú. Nosia ich vo veľkom a v rôznych, odvážnych kombináciách. Pokojne siahli po viacerých žiarivých farbách, ktoré s ľahkosťou skombinovali v jedinom looku tak, že pôsobili elegantne a dokonca uhladene. Takéto farby oceníte nielen počas leta, ale aj sychravej jesene, kedy môžu doslova rozžiariť váš deň.

DSC 8993 min

Biele kabelky

Medzi kabelkami sa objavuje nový trend. Nejde o tvar kabelky alebo dizajn, ale farbu! Dánske módne ikony si získala biela farba, ktorá sa pri kabelkách len tak nevidí. Skvelo sa však kombinuje takmer s hocičím, keďže ide o neutrálnu a základnú farbu. V uliciach Kodane sme tak mohli vidieť zaujímavé kombinácie s farebne výraznými kúskami, ale aj v rámci klasických lookov.

Slipintostyle min

Oversized saká

Keď sa náhle ochladí alebo nás prekvapia chladné rána a večery, na scénu prichádza sako. V Kodani išlo najmä o oversized, retro pôsobiace siluety založené na širokých ramenách. Nosia sa v kombinácii s ladiacimi sukňami, ale aj nohavicami, počas priaznivého počasia pokojne aj s cyklistickými šortkami či minišatami.

DSC 1314 min

Prešívané kúsky

Už teraz vieme, že prešívané kúsky najrôznejšieho druhu budú na jeseň veľkým hitom. Dánky tento trend prevetrali už teraz a to veľmi kreatívnym spôsobom. V uliciach sa objavili prešívané bundy, kabáty, ale aj sukne či kabelky, dominantne v neutrálnych farbách, avšak očakávať môžeme aj výraznejšie farby, prípadne vzory.

DSC 1581 min

Farebné kabáty

Ak budete túto sezónu hľadať nový jesenný alebo zimný kabát, inšpirujte sa výberom štýlových dám z Dánska. Tie si zamilovali výrazné alebo menej typické farby, ktorými svoje outfity doslova rozžiarili. Nahraďte béžovú, čiernu či hnedú klasiku za niečo kreatívnejšie a vytvorte zo svojho outfitu škandinávsky chic look.

Darjabarannik min

Foto: Kuba Feranec

875

Súvisiace články