Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 26. apríl 2021

Ako na color-blocking?

Color -blocking alebo jednoducho kombinovanie dvoch alebo viacerých farieb v jednom outfite nie je žiadnou novinkou. Tento styling sa využíva viac-menej bez prestávky a nepodlieha ani meniacim sa trendom pretože sa veľmi jednoducho prispôsobí rôznym štýlom.

Ako na color-blocking?

Color -blocking alebo jednoducho kombinovanie dvoch alebo viacerých farieb v jednom outfite nie je žiadnou novinkou. Tento styling sa využíva viac-menej bez prestávky a nepodlieha ani meniacim sa trendom pretože sa veľmi jednoducho prispôsobí rôznym štýlom. Ide síce o jednoduchý stylingový trik, no aj z neho sa dá vyťažiť maximum.

@amandampn

Ak si pozriete niekoľko štýlových outfitov na sociálnych sieťach, ktoré využívajú color-blocking, všimnete si, že mnohé majú niekoľko prvkov spoločných. Riadia sa totiž nepísanými pravidlami, vďaka čomu vznikajú chic outfity, ktoré dokážu okamžite zaujať. Výhodou color-blockingu je aj to, že sa dá využiť pri akýchkoľvek farbách a ich kombináciách.

mariakragmann@mariakragmann

Viac je viac

Obliecť sa od hlavy po päty do jednej farby je síce jednoduché, no kombinácie farieb sú zábavnejšie. Ako začiatočník, ktorý sa chce vrhnúť do color-blockingu určite stavte na tlmené, pastelové farby, ktoré sa medzi sebou jednoduchšie kombinujú. Keď si zvyknete na farebné looky, pokojne presedlajte na odvážnejšie kombinácie. V tomto prípade je najjednoduchšie začať kombináciou dvoch farieb, ktoré sa budú v outfite opakovať. Ak chcete pridať tretiu, mala by byť nenápadná alebo neutrálna. Expertky v kombinovaní však zvládnu aj tri výrazné farby, ktoré budú v konečnom výsledku pôsobiť harmonicky.

Skúšajte

Mnoho z nás sa bojí siahnuť po výrazných farbách a odvážnych kombináciách pretože nechce veľmi vytŕčať z davu alebo pôsobiť extravagantne. Pri color-blockingu, ale aj celkovo v móde je však dôležité uvedomiť si, že o nič nejde. Móda má byť prostriedok na vyjadrenie samých seba, našej nálady a vnímania krásy, tak prečo by vás farby mali obmedzovať? Jednoducho do toho choďte tak, ako to cítite. Ak vás predsa len niečo zdržiava, začnite v malom, kombinujte neutrálne a prírodné farby, ku ktorým pridáte kontrast v podobe výrazných doplnkov. Dá sa ísť na to aj opačne, vyskladajte outfit z výrazných farieb a následne ho zneutralizujte pomocou tlmených tónov.

brit harvey@brit_harvey

Sila statement kúsku

Statement kúsok je taký, ktorý aj bez veľkej námahy veľa prezradí o našej nálade, vkuse a štýle. Je ideálnym prostriedkom na color-blocking pre začiatočníčky, pretože spraví skvelú prácu a ozvláštni každý outfit. Ideálnym kúskom v tomto prípade je napríklad kabelka alebo topánky,z oblečenia aj saká alebo šaty. Jednoducho kúsok, ktorý okamžite zaujme na prvý pohľad svojou farbou, strihom, štýlom alebo potlačou. Od tohto kúska sa môžete odraziť pri tvorbe zvyšku outfitu, doplňte ho vhodnými farbami, či už kontrastnými alebo tón v tóne.

Investujte do správnych kúskov

Keď si vyberáte nové kúsky, vždy myslite na ich využiteľnosť v rámci tvorbxy rôznych outfitov a farebných kombinácií. Nezáleží pritom na to, či plánujete daný kúsok nosiť s neutrálnymi farbami alebo naopak, s výraznými. Správny výber sa vám odvďačí skvelými možnosťami kombinovania, ktoré odhalia rôzne tváre jedného kúsku. Zamyslite sa preto aj nad tým, ako sa daný kúsok hodí ku kontrastným farbám, ku výrazným farebným odtieňom, ale aj ku potlačiam.

Foto: Instagram

842

Súvisiace články