Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 4. február 2021

3 škandinávske trendy, ktoré musíte vyskúšať!

Na škandinávskej móde je najlepšie to, že je jednoducho úplne iná ako to čo, môžeme vidieť vo veľkom vuliciach aj na prehliadkových mólach. Je viac nezávislá, svojská, experimentálna ato je na nej unikátne.

3 škandinávske trendy, ktoré musíte vyskúšať!

Na škandinávskej móde je najlepšie to, že je jednoducho úplne iná ako to čo, môžeme vidieť vo veľkom v uliciach aj na prehliadkových mólach. Je viac nezávislá, svojská, experimentálna a to je na nej unikátne. Nie je však pre každého a častokrát si vyžaduje poriadnu dávku predstavivosti a kreativity. Avšak tieto kúsky sú univerzálne chic a outfity s nimi vytvoríte veľmi jednoducho.

@maria_bernad

Pletené vesty

Tento kúsok je risky business pretože pri zlom stylingu vyzerá staro a nemoderne. Avšak nikto pletené vesty nedokáže nosiť lepšie ako ženy zo Škandinávie. Samozrejme, základom je samotná vesta, ktorá musí byť sama o sebe dizajnovým kúskom, no potom je na rade styling. Takéto vesty sa dajú skvelo kombinovať s košeľami, ale aj midi sukňami alebo šatami.

julia.dalia@julia.dalia 

Šaty cez nohavice

Ďalším zo škandinávskych výmyslov sú šaty cez nohavice. Opäť ide o celkom náročný styling, ale našťastie máme k dispozícii množstvo inšpirácie. Štýlová fotografka Zuzka, ktorá žije v Kodani dokonalo zapadla do sveta nevšednej módy a takto vyzerajú šaty cez nohavice v jej stylingu. Zvolila pletené šaty a nohavice, ktoré pôsobia ako set a na vrch pridala ešte aj pletenú vestu na extra zaujímavý kontrast.

sjuloves@sjuloves 

Maxi šaty s dlhým rukávom

Maxi šaty v bežnom európskom šatníku predstavujú klasické letné modely, väčšinou bez rukávov a vo výrazných vzoroch. V Škandinávii sa nosia maxi šaty aj inak, s dlhým rukávom, v hrubých materiáloch a neutrálnych farbách. Ide o jeden z najjednoduchších škandinávskych trendov, ktorý stelesňuje minimalistický a čistý štýl, ktorý ocení každá milovníčka nadčasovej módy.

okay.kaya@okay.kaya

Foto: Instagram

972

Súvisiace články