Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 2. február 2021

6 zvláštnych módnych trendov, ktoré mohli vzniknúť len v roku 2020

Koronavírus ovplyvnil v minulom roku nielen bežný život, ale aj módne trendy. Rúška sa stali povinnou výbavou, saká, sukne a šaty nahradili tepláky.

6 zvláštnych módnych trendov, ktoré mohli vzniknúť len v roku 2020

Koronavírus ovplyvnil v minulom roku nielen bežný život, ale aj módne trendy. Rúška sa stali povinnou výbavou, saká, sukne a šaty nahradili tepláky. S akými najzaujímavejšími trendmi prišli počas pandémie svetoví dizajnéri a sociálne siete?

Netradičné trendy minulého roka

1. Dizajnové rúška

Rúška sa počas pandémie stali nenahraditeľným „doplnkom“ každého outfitu. Popri klasických jednorazových nabrali na popularite látkové rúška. Toho sa, samozrejme, chytili svetoví módni návrhári a vytvorili luxusné kúsky, za ktoré ste si museli poriadne priplatiť.

Známy módny dom Burberry predával ochranné rúško v ich ikonickom kockovanom dizajne „len“ za niečo vyše 100 eur. K Burberry sa postupne pridali aj ďalšie značky ako Gucci či Dolce & Gabbana.

Popri jednoduchých dizajnoch vznikali aj rôzne zaujímavejšie kreácie. Napríklad rúško ozdobené flitre, obrázkami, vtipnými nápismi či s háčkovanou prvou vrstvou.

2. Retiazky na okuliaroch

Po populárnych retiazkach na kryty na mobil, ktorý ste si potom mohli zavesiť ako kabelku či náhrdelník, tu máme retiazky na okuliare. Tento trend bol obľúbený v 90. rokoch, no počas pandémie zaznamenal návrat.

Dopomohli tomu najmä problémy spojené s nosením rúška a okuliarov súčasne. Okuliare sa s rúškom viac zahmlievali a bolo ich treba častejšie skladať z očí. Vďaka praktickej retiazke ste ich nemuseli držať v ruke, ale zavesiť pohodlne na krk a rúško upraviť.

2

3. Šaty z vankúša

Tento trend vznikol pre pobavenie na sociálnych sieťach. Pointou bolo, že ste mali doma nájsť veľký vankúš, ktorý zakryje všetky chúlostivé partie, previazať ho opaskom a doladiť doplnkami tak, aby vznikol čo najslávnostnejší outfit. Kreativita žien sa prejavila naplno a za veľmi krátky čas sa z tohto nápadu stal virál.

4. Pyžamo ako denný odev

Ďalším horúcim trendom sa stali pyžamové kúsky zakomponované do bežného denného outfitu.
Populárne bolo kombinovanie pyžamových nohavíc s elegantnou blúzkou či sakom. Veľké oversized tričká na spanie zase s priliehavou sukňou a teniskami. Nemohli chýbať ani poriadne doplnky, ktoré domáce oblečenie povýšili na novú úroveň.

3

5. Roláky slúžiace ako rúško

Bolo len otázkou času, kedy prídu návrhári s nejakým zvláštnym variantom rúška. A v roku 2020 sa tak aj stalo. V jednom známom internetovom obchode s odvážnejšou dámskou módou sa objavili šaty s veľkým rolákovým golierom, ktorý mal slúžiť ako rúško. Mini šaty a tajomne zakrytá tvár síce pôsobili zvodne, no veľkú ochranu by pravdepodobne neposkytli.

6. Mini kabelka na AirPods

Aj známe bezdrôtové slúchadlá AirPods od Apple nabrali v minulom roku na popularite. Pri povolených prechádzkach v prírode, športovaní či počúvaní podcastov pri varení boli ideálnou a praktickou voľbou.

Ak by ste pre nich chceli mať bezpečné miesto na odloženie, môžete si kúpiť luxusnú miniatúrnu kabelku navrhnutú práve pre tieto slúchadlá. Tento roztomilý kúsok sa dá potom pripnúť na kabelku alebo batoh. S prvou mini kabelkou na AirPods prišla značka Fendi a ich miniatúrna zlatá taštička stála „iba“ niečo okolo 700 eur.

Foto: Pexels

1151

Súvisiace články