Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 13. október 2020

H&M spúšťa recyklačný program Looop

Svitá vmódnom svete na lepšie časy? Keď už aj fast fashion značky robia výrazné kroky vpred, vyzerá to tak, že sme na dobrej ceste kudržateľnosti aekológii.

H&M spúšťa recyklačný program Looop

Svitá v módnom svete na lepšie časy? Keď už aj fast fashion značky robia výrazné kroky vpred, vyzerá to tak, že sme na dobrej ceste k udržateľnosti a ekológii. Dôkazom toho je najnovší program Looop, ktorý predstavila značka H&M.

Program Looop ponúkne zákazníkom veľmi zaujímavú službu. Vďaka nemu budú môcť zákazníci sledovať, ako sa ich staré veci menia na niečo nové. Pôjde o recyklačný program, do ktorého bude H&M prijímať staré veci, ktoré už nemajú v šatníkoch využitie. Tie bude následne transformovať do nových kúskov.

HM REMAKESeptember 2020

Všetky produkty, ktoré budú dodané na recykláciu budú dôsledne vyčistené, rozobraté a následne vytvoria nové vlákna. Tie poslúžia na vývoj nových priadzí, z ktorých sa vyrobia nové modely. Doplnené však budú musieť byť aj prímesami iných materiálov, samozrejme všetky budú z udržateľných zdrojov. Tento systém recyklácie a výroby nebude vôbec využívať vodu ani chemikálie, takže jeho dopad na životné prostredie aj v tomto ohľade bude výrazne nižší.

Looop yarn

Loop article 3

Značka H&M sa zaviazala k mnohým krokom, ktoré by mali byť prívetivejšie k nášmu životnému prostredie. Do dnešného dňa urobila niekoľko čiastočných úprav, ktoré sú skvelým začiatkom novej udržateľnejšej éry v móde. Program Looop však vyzerá byť najvýraznejším krokom. Tento projekt vznikol v spolupráci s HKIRTA (The Hong Kong Research Institute of Textiles and Apparel) a ďalšou hongkonskou firmou Novetex Textiles, ktorá vyvíja materiály a vlákna. Táto služba bude dostupná zatiaľ len v Štokholme od 12.októbra. Veríme však, že po zabehnutí systému a prvotnej odozve, sa dočkáme podobných projektov aj v našich končinách.

Loop article 2

Foto: H&M

1044

Súvisiace články