Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 23. marec 2020

Do boja proti koronavíru sa zapojil aj Kering

Vo fabrikách Christian Dior sa vyrábajú dezinfekčné gély avdielňach Gucci sa šijú chirurgické rúška. Aj takto sa módny svet snaží pomôcť situácii, ktorú spustil koronavírus.

Do boja proti koronavíru sa zapojil aj Kering

Vo fabrikách Christian Dior sa vyrábajú dezinfekčné gély a v dielňach Gucci sa šijú chirurgické rúška. Aj takto sa módny svet snaží pomôcť situácii, ktorú spustil koronavírus. Známe značky, ale aj jednotlivci pomáhajú ako len vedia a veria, že ich činy budú inšpiráciou pre zvyšok sveta.

Luxusná skupina Kering, ktorá zastrešuje značky ako Balenciaga, Saint Laurent či Gucci nie je výnimkou a po vzore skupiny LVMH takisto prispieva k rýchlejšiemu boju proti víru. Zatiaľ čo LVHM premenilo minulý týždeň svoje kozmetické fabriky na výrobne dezinfekčných gélov, Kering sa snaží pomôcť v inej sfére. Chirurgické rúška a masky sú nedostatkovým tovarom zrejme vo väčšine štátov Európy a Severnej Ameriky. Skupine sa však podarilo urobiť obchod s Čínou, od ktorej odkúpila 3-milióny masiek. Tie boli následne venované zdravotníckym zariadeniam. Okrem toho venovali významnú (ne neznámu) čiastku na výskum COVID-19, ktorý prebieha v Institu Pateur.

Okrem toho, 3 samostatné značky patriace pod Kering, sa takisto rozhodli pomôcť. Dielne Balenciaga a Saint Laurent sú už dnes premenené na výrobne masiek a rúšok a rovnaký postoj zaujala aj značka Gucci, ktorá prijala oficiálnu výzvu od Regione Toscana, aby sa módne značky podujali na pomoc s výrobou. Kering tvrdí, že ich kapacity umožňujú vyrobiť viac ako milión chirurgických masiek a 55-tisíc overalov.

LVMH nezaostáva a ku svojej výrobe gélov prispeje francúzskemu zdravotníctvu aj maskami, ktoré rovnako ako Kering získali od Čínskeho predajcu. CEO skupiny LVMH Bernard Arnault tiež oznámil, že firma vyčlenila 5 miliónov eur na vlastnú produkciu masiek. Výsledkom má byť dokopy 40-miliónov masiek venovaných zdravotníctvu vo Francúzsku.

Švédsky gigant H&M urobil takisto krásne gesto v spolupráci s Európskou úniou. Časť svojho výrobného reťazca premenil na fabriky na výrobu ochranných odevov a masiek pre zdravotnícky personál. H&M bude tieto ochranné produkty distribuovať nielen vo Švédsku, ale do celej Európskej únie. Okrem toho, H&M Foundation pomohla vyzbierať cez pol milióna eur pre WHO (World Health Organization), ktoré budú využité na šírenie povedomia o koronavíre.

1123

Súvisiace články