Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 7. marec 2020

Sacai navrhne novú kolekciu pre Jean Paul Gaultier

Keď Jean Paul Gaultier oznámil, že jeho jarná kolekcia haute couture 2020 bude jeho poslednou, všetci sme sa zamýšľali nad rovnakými otázkami, čo bude sdizajnérom ačo smódnym domom? Bude nahradený?

Sacai navrhne novú kolekciu pre Jean Paul Gaultier

Keď Jean Paul Gaultier oznámil, že jeho jarná kolekcia haute couture 2020 bude jeho poslednou, všetci sme sa zamýšľali nad rovnakými otázkami, čo bude s dizajnérom a čo s módnym domom? Bude nahradený? Ak áno, kým? Teraz sa dozvedáme odpoveď.

Dizajnérka značky Sacai, Chitose Abe bola oslovená ako prvá z dizajnérov, aby pripravila kolekciu po odchode Jean Paul Gaultiera od kormidla. Postará sa tak o najbližšiu kolekciu, ktorá bude mať premiéru na septembrových týždňoch módy. „Som veľmi rád, že som jej mohol dať túto príležitosť,“ povedal Gaultier. Módny dom zároveň naznačil, akým smerom sa bude po odchode svojho zakladateľa uberať a plánuje teda striedať dizajnérov každú sezónu. Týmto nadväzujú na aktuálnu situáciu v módnom priemysle, ktorej dominujú najrôznejšie kolaborácie.

Chitose Abe a Jean Paul Gaultier predstavujú úplne odlišné generácie, zatiaľ čo dizajnérka patrí do skupiny Gen X, dizajnér je Baby Boomer, ona reprezentuje východ a on západ, napriek tomu má ich tvorba niekoľko spoločných znakov. Obaja tvoria výrazné, silné kúsky, ktoré sú stvorené pre odvážne ženy. Imponuje im multikulturalizmus a neboja sa hľadať inšpiráciu v cudzích kultúrach. Ich tvorba je unikátna, niekedy extravagantná, no nikdy nie predvídateľná.

 

Foto: archív značiek

779

Súvisiace články