Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 1. marec 2020

Hodinky ako investícia

Hodinky nie sú len štýlovým apraktickým doplnkom, už dlhé dekády sú považované aj za investíciu. Ak oinvestičných hodinkách rozmýšľate aj vy, poradíme vám, ktoré sa oplatia zakúpiť.

Hodinky ako investícia

Hodinky nie sú len štýlovým a praktickým doplnkom, už dlhé dekády sú považované aj za investíciu. Ak o investičných hodinkách rozmýšľate aj vy, poradíme vám, ktoré sa oplatia zakúpiť. Nájdete medzi nimi ikonické kúsky, ktoré vás budú baviť dlhé roky, no zároveň sa môžu stať dedičným, rodinným kúskom.

Panthère Cartier

Motív pantera sa vyskytuje v tvorbe značky Cartier od roku 1910 a tento model hodiniek sa stal doslova ikonickým. Je symbolom sofistikovanej elegancie a vyniká najmä svojim modernistickým, hranatým dizajnom, ktorý spomína na éru Art deco. Cena modelov Panthère sa počas 13 rokov zhodnotí o 19%.

 

Panthère Cartier hodinky

Cartier Pasha

Tento kúsok sa zrodil v 30.rokoch po objednávke Marakéšskeho pašu. Na trh pre verejnosť sa však dostal až v roku 1985. Kombinácia koženého náramku a masívneho ciferníku sa stala ikonickou. Hodnota modelov Pasha sa v priebehu 13 rokov zvyšuje v priemere o 30%.

Cartier Pasha hodinky

Rolex Daytona

Luxusný kúsok pomenovaný po americkom meste, ktoré je známe svojimi pretekmi áut. Prepojenie s automobilovým priemyslom sa postaralo o jeho neutíchajúcu popularitu. Od roku 1963, kedy sa zrodil, je jedným z najobľúbenejších modelov, čo sa odráža aj na jeho cene. Všetky modely v tejto línii sa v priebehu 10 rokov zhodnotia 2-násobne.

Rolex Daytona hodinky

Rolex Datejust

Prvým automatickým modelom, ktorý začal zobrazovať dátum na pozícii trojky bol práve Rolex Datejust. Vznikol v roku 1945 a dodnes patrí k najklasickejším hodinkám. Je nadčasový, elegantný a využiteľný v každodennom živote. V priebehu posledných 13 rokov hodnota produktov v tejto línii narástla o 61%.

Rolex Datejust hodinky

Rolex GMT-Master

Tento model vznikol v roku 1954 a bol špeciálne navrhnutý pre pilotov aeroliniek Pan Am. Poznávacím znamením modelu sú červeno-modré detaily a názov GMT je získaný z pomenovania časovej zóny GMT (Greenwich Mean Time). Model GMT-Master bol vyrábaný iba do 80.rokov, čo sa odzrkadľuje na jeho hodnote. Za posledných 13 rokov stúpla 10,7- násobne.

Rolex GMT Master hodinky

Omega Speedmaster

Model, ktorý vznikol v roku 1957 bol inšpirovaný pôvodným dizajnom CK2915, no mal poskytovať športovejší dizajn pre každodenné nosenie. Od 1965 sa tento model stal oficiálnou súčasťou misií NASA a nosiť ho začali astronauti. Do vesmíru sa nosia dodnes a ich hodnota v priebehu rokov stúpa. Cena každého modelu z rady Speedmaster sa v priebehu 10 rokov zvýši 3-násobne.

Omega Speedmaster hodinky

*dáta v článku sú získané v prieskumov databázy LuxPrice- index

2184

Súvisiace články