Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 2. september 2019

5 najlepších udržateľných značiek: Džínsy

Každý vie, že nájsť dobre padnúce džínsy nie je veľmi jednoduché. Oto viac to platí vprípade, že hľadáte ekologickú azároveň štýlovú alternatívu.

5 najlepších udržateľných značiek: Džínsy

Každý vie, že nájsť dobre padnúce džínsy nie je veľmi jednoduché. O to viac to platí v prípade, že hľadáte ekologickú a zároveň štýlovú alternatívu. Našťastie však existuje niekoľko značiek, ktoré dokázali všetky tieto aspekty prepojiť. Predstavujeme vám 5 ekologických značiek džínsov, ktoré splnia všetky vaše náročné kritériá.

MUD Jeans

Mih Jeans

Pôvodne Made in Heaven (MiH) je prvá britská značka džínsoviny založená v roku 1969. V roku 2006 prešla prerorodom a už v roku 2018 predstavila prvú udržateľnú kolekciu. Dnes využíva iba organickú bavlnu a spolupracuje s ISKO, jedinou denimovou firmou, ktorá je ocenená certifikátmi EU Ecolabel a Noridc Swan Ecolabel. V ich ponuke nájdete klasické rovné strihy či skinny siluety, ale aj moderné zvonové či boyfriend džínsy.

1  2  3 

 

Mud Jeans

Holandská značka funguje na princípoch cirkulárnej ekonomiky, recyklujú staré džínsy, z ktorých vyrábajú nové modely. Na výrobu tiež používajú GOTS certifikovanú bavlnu. Takisto predstavili unikátny model „prenajímania“ džínsov. Zákazník si ich prenajme na určité obdobie, pričom platí za mesiac prenájmu. Keď už budú nohavice obnosené alebo bude mať chuť na zmenu, môže ich vymeniť za nový model alebo jednoducho vrátiť. Tieto nohavice sa potom buď predajú ako vintage alebo sa opäť prerobia na nový model.

4  5  6 

 

Warp + Felt

Značka Warp + Felt je bezpochyby jednou z najinkluzívnejších značiek džínsoviny. Ich ponuka veľkostí začína na 00 a končí na 24. Ak ste teda mali doteraz problém nájsť džínsy na svoju postavu, s touto značkou nájdete to, čo potrebujete. Ponuka je široká a pozostáva z tých najrôznejších strihov džínsov, šortiek, šiat či búnd. Okrem toho sú všetky ich produkty vyrobené z udržateľných materiálov, eticky, a majú integrovaný proces recyklácie denimu.

7  8  9 

DL1961

DL1961 na seba upozornila kolaboráciou s Jessicou Albou a jej firmou Honest Comapany. Značka využíva ekologické materiály, ktoré navyše na výrobe spotrebujú o 50% menej vody, farbív aj energie. Využívajú tiež inovatívne materiály Tencel a ProModal. Toto všetko je súčasťou každého ich produktu a vôbec to na ich štýle neuberá. V ich ponuke si navyše príde na svoje každý, nájdete tam rôzne typy džínsov, šortiek, sukní, šiat či overalov.

10  11  12 

E.L.V.

Táto značka sa označuje ako zero waste keďže na výrobu svojich džínsov používajú staré modely. Z recyklovaného denimu tak vyrábajú unikátne kúsky a každý z nich je navrhnutý a vyrobený priamo v Londýne. Ponuka je o niečo menšia, avšak o to zaujímavejšia. Hrajú sa so siluetou a farbami, pričom ich dizajnérskym rukopisom sú najmä dvojfarebné džínsy, ktoré sú vytvorené z dvoch farebne rozdielnych modelov. Túto značku predáva Net-A-Porter.

13  14  15 

Foto: archív značiek

2176

Súvisiace články