Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 9. august 2014

TIPY PRE VÁS: Rolex Deepsea s číselníkom vo farbách hlbín mora

Od žiarivo modrej po bezodnú čiernu. Tajomné farby oslavujú cestu človeka na najhlbšie miesto oceánu.Model Rolex Deepsea D-Blue vznikol na počesť najhlbšieho sólového ponoru na dno Mariánskej priekopy, ktorý v roku 2012 úspešne absolvoval James Cameron, svetoznámy filmový režisér a organizátor hlbokomorskej expedície.26.

TIPY PRE VÁS: Rolex Deepsea s číselníkom vo farbách hlbín mora

9.8.2014

Od žiarivo modrej po bezodnú čiernu. Tajomné farby oslavujú cestu človeka na najhlbšie miesto oceánu.

Rolex_Deepsea_116660B_AMB_1

Model Rolex Deepsea D-Blue vznikol na počesť najhlbšieho sólového ponoru na dno Mariánskej priekopy, ktorý v roku 2012 úspešne absolvoval James Cameron, svetoznámy filmový režisér a organizátor hlbokomorskej expedície.

11_James_Cameron

16_Deepsea_Challenger

26. marca 2012 James Cameron urobil vôbec prvý úspešný sólový ponor do Mariánskej priekopy. V špeciálne navrhnutej ponorke DEEPSEA CHALLENGER
zostúpil do hĺbky 35 756 stôp (10,89 km), čím dosiahol najhlbší bod v oceáne. Pokus bol súčasťou spoločnej vedeckej expedície Camerona, National Geographic a Rolexu. Cesta dole trvala dve hodiny a 36 minút. Cameron zostal na dne tri hodiny, aby odobral vzorky pre výskum v oblasti morskej biológie, mikrobiológie, astrobiológie, námornej geológie a geofyzike. Urobil tiež fotografie a videá, čím vizuálne zdokumentoval Mariánsku priekopu.
„Táto cesta bola vyvrcholením viac než siedmich rokov plánovania," povedal Cameron. „A čo je najdôležitejšie, expedíciou sa nám podarilo posunúť hranice ľudských možností. Nikdy by sme však neuspeli bez podpory National Geographic a Rolex. Ich presvedčenie, že môžeme úspešne vykonať cestu k najhlbšiemu bodu v oceáne a späť bolo neochvejné."

M116660-whiteDva roky po prelomovej expedícii, uvádza Rolex na trh hodinky s novým modročiernym číselníkom: ROLEX DEEPSEA D-BLUE. Model predstavuje cestu do morských hlbín, kam už nepreniká slnečné svetlo. Preto je na číselníku zobrazený prechod z modrej farby (v hornej časti) až do čiernej (naspodu). Nápis DEEPSEA je v zelený, totožný s farbou Cameronovej ponorky.
Žiadne iné hodinky nie sú navrhnuté tak ako ROLEX DEEPSEA. Sú vodotesné do extrémnej hĺbky 3 900 m a za svoju výnimočnú pevnosť, nepriepustnosť a odolnosť voči tlaku vďačia systému „ringlock". Tento inovatívny patent spoločnosti Rolex umožňuje hodinkám odolávať obrovskému tlaku v hĺbke 3 900 m, zodpovedajúcemu hmotnosti cca 3 tony. Puzdro s priemerom 44 mm dosahuje najvyšší stupeň odolnosti aj vo veľkosti, ktorá je stále nositeľná a praktická.


Nie je to limitovaná edícia. Cena uvedeného modelu je 10 050 €.

zdroj: Rolex/Sheron

 

    11889

    Súvisiace články