Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Trendy / 6. február 2013

Kolekcie F&F inšpirované svetovými trendmi

Kolekcie britskej módnej značky na sezónu jar/leto 2013 sa nesú v znamení svetových návrhárov ako Valentino, Marc Jacobs, Michael Kors, Moschino, Erdem, Victoria Beckham či Stella McCartney. Oslavujú návrat k 60.

Kolekcie F&F inšpirované svetovými trendmi

6.2.2013

Kolekcie britskej módnej značky na sezónu jar/leto 2013 sa nesú v znamení svetových návrhárov ako Valentino, Marc Jacobs, Michael Kors, Moschino, Erdem, Victoria Beckham či Stella McCartney. Oslavujú návrat k 60. rokom, a teda ženskosť v pravom zmysle slova.

FF_SS13_01


Na začiatku sezóny sa pripravte na intenzívny kontrast monochromatických variácií, ktoré následne nahradia akcenty sýtej červenej. Postupne nás však osviežia jemné letné kombinácie pastelových odtieňov ružovej, pomarančovej či limetkovej, či nadčasové spojenie bielej a modrej. Jedným z favoritov kolekcie je sýtočervený sukňový kostým, ktorý pozdvihne sebavedomie nejednej dáme. Kľúčovými prvkami jarnej sezóny budú aj dvojdielne sukňové a šortkové kostýmy, šaty v strihu písmena A, capri nohavice či skinny džínsy kombinované s veľkými, ale ľahkými úpletmi. Aj škála použitých materiálov je skutočne pestrá – siaha od bavlny, ktorá je nevyhnutnou letnou klasikou, cez denim až po šifón, žakár a čipku. Nezabudnite však ani na detaily ako bohaté zdobenie golierov flitrami a kameňmi.



FF_SS13_0260´s – jednodznačný hit sezóny prekvapuje silou farebnej palety, ktorú tvoria biela, čierna a žiarivo červená. Monochromatickému vzhľadu dopriali dizajnéri čistú a ničím nenarušenú siluetu s jasným vplyvom 60. rokov. Môžete siahnuť po horizontálnych aj vertikálnych prúžkoch, rovnako „in" sú však aj jednofarebné kúsky.
Capri – v tejto kolekcii sa snúbi inšpirácia vintage štýlom, evokujúcim slnečný glamour minulého storočia, so súčasnými prvkami a detailmi. Nádherne ženské tvary a štrukturované materiály dopĺňajú jemné pastelové odtiene. Bohaté zdobenie golierov a lemov zasa upriami pozornosť na jednotlivé partie.
Belle mare – kolekcia charakteristická folklórnymi prvkami, florálnymi motívmi, a uvoľnenou, stredomorskou atmosférou. Variácie denimu a bavlny v bielo-modrých odtieňoch a pruhoch, akcentované kvetinovou potlačou či červeným lemovaním, by nemali chýbať v žiadnej letnej garderóbe. Zdobenie madeirou, rafinovanými stužkami, čipkou, alebo výšivkami správne doladí zmyslenú atmosféru horúceho leta. Na pláži zažiarite v dvojdielnych plavkách s korzetovou podprsenkou a orientálnou potlačou.
Sorbet – to sú „pastelky" tón v tóne a osviežujúce „neónky". Dopriať si môžete žiarivo žltú, jemnú broskyňovú, zvodnú ružovú, osviežujúcu mentolovozelenú alebo azúrovomodrú.

pripravila: Anna Salvová
foto: F&F

 

    3153

    Súvisiace články