Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne prehliadky / 9. október 2019

Fashion LIVE!: Druhý deň bol rozprávkový a oslavný

Druhý prehliadkový deň Fashion LIVE! predstavil tvorbu stálic slovenskej módnej scény.

Fashion LIVE!: Druhý deň bol rozprávkový a oslavný

Druhý prehliadkový deň Fashion LIVE! predstavil tvorbu stálic slovenskej módnej scény. Martin Hrča nás opäť pozval do svojho tajomného sveta, Petra Kubíková si zaspomínala na detstvo a Lenka Sršňová oslavala.

PETRA KUBÍKOVÁ

Dizajnérka odpremiérovala svoju kolekciu COMBINÉ A/W 2019 na ukrajinskom Fashion Week-u, kde zožala obrovský úspech. Pri jej vytváraní sa inšpirovala detskou hrou- papierovými bábikami, ktoré sme kedysi mohli obliekať pomocou makiet oblečenia. Na základnú vrstvu jednotlivých lookov, ktorú zväčša tvorili šaty alebo kabáty sa následne aplikovala ďalšia vrstva v podobe korzetov či viest. Vďaka neutrálnym farbám sú však medzi sebou konkrétne dizajny veľmi jednoducho kombinovateľné. Vynikajú svojou strohosťou, jednoduchosťou a geometriou.

ROZBORA COUTURE

Richard Rozbora sa dlhodobo venuje vo svojej tvorbe slow fashion, takže aj táto kolekcia bola vytvorená na báze ekologických a etických princípov. Tentokrát však našiel svoju inšpiráciu vo fiktívnej postave slečny Marplovej: „Chcel som vytvoriť modernú podobu tejto postavy. Zobral som si od nej základné prvky a elegantný štýl a pretavil som to do súčasnej módy,“ povedal na dizajnér po prehliadke. V najnovšej kolekcii nechýbali jemné hodvábne blúzky, pôvabné sukne, nohavice, štýlové saká, kostýmy, šaty, trenčkoty a kabáty.

LENKA SRŠŇOVÁ

Na každej prehliadke Lenky Sršňovej je skvelé aj to, že vždy dokáže prekvapiť a doslova zdvihnúť divákov zo stoličiek. Nebolo to inak ani tentokrát, keďže dizajnérka oslavovala 10.narodeniny založenia ateliéru, na prehliadke prebehla menšia párty. Počas nej však bola predstavená kolekcia Coctail, ktorá opäť odkazovala na sviatočný prípitok. Koktejl, ktorý predstavila bol namiešaný z veselých farieb, hravých vzorov a uvoľnených siluet, ktoré niesli jej typický pohľad na módu.

MARTIN HRČA

Martin Hrča vie, ako pripraviť nezabudnuteľné prehliadky. Sú to práve ony, ktoré nám okamžite napadnú pri spomínaní na predchádzajúce ročníky. Kolekciou ÉTER 2018 nás opäť zobral na výlet do sveta fantázie. Nosnou ideou boli kontrasty- pevnosť podmienená krehkosťou, stabilita nestabilitou a svetlo tmou. Niekde medzitým dizajnér našiel krásu, ktorá vynikala v dokonalosti ručnej práce. Niektoré outfity boli doplnené platformovými topánkami, ktoré opäť odkazovali na tenkú hranicu medzi spomínanými kontrastmi. Jednoducho Martin Hrča má svoj svet, do ktorého je vždy zážitok vstúpiť.

Foto: Martin Tomečko

1527

Súvisiace články