Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne prehliadky / 3. september 2019

Šport aj retro elegancia na druhom prehliadkovom dni MBPFW

Prehliadkové dni, ktoré ponúknu diverzitu arôzne vnímanie módy sú vždy najlepšie. Dynamiku druhého prehliadkového dňa vytvorili mladí dizajnéri Natálie Dufková so svojou športovou kolekciou, Vanda Janda ajej retro elegancia vmodernom poňatí aprvá dámska kolekciaAdama Kosta.

Šport aj retro elegancia na druhom prehliadkovom dni MBPFW

Prehliadkové dni, ktoré ponúknu diverzitu a rôzne vnímanie módy sú vždy najlepšie. Dynamiku druhého prehliadkového dňa vytvorili mladí dizajnéri Natálie Dufková so svojou športovou kolekciou, Vanda Janda a jej retro elegancia v modernom poňatí a prvá dámska kolekcia Adama Kosta.

 

Natálie Dufková

Športová móda, ktorá dýcha luxusom? Odpoveď má Natálie Dufková, ktorá ostáva verná svojej athleisure tematike. Aj napriek materiálom, ktoré silno odkazovali na atletickú podstatu modelov, každý z nich pôsobil prepracovane a sofistikovane. Dizajnérka vytvárala kontrasty pomocou látok a ich štýlov, ale aj spracovaním jednotlivých modelov. Technické materiály sa v outfitoch miešali s jemným trblietavým úpletom a aj jednofarebné looky nechali vyniknúť rozdiely medzi použitými látkami. Každý milovník športovej módy si tak v najnovšej kolekcii tejto dizajnérky musí prísť na svoje.

 

Vanda Janda

Mladá Slovenka žijúca v Prahe na seba upozornila už v predchádzajúcej edícii MBPFW, avšak tentokrát už bola jej kolekcia vážna a odhodlaná. Ubrala vo svojej divokosti a pridala na sofistikovanosti. Mnohé modely boli inšpirované klasickým vnímaním ženskosti, avšak aj napriek tomu dokázali v sebe niesť čosi špecifické a dravé. Medzi farbami dominovali biela a hnedá, ktoré dopĺňali motívy bodiek v rôznych veľkostiach a úzke retro prúžky. Outfity dopĺňali dramatické doplnky ako klobúky, šatky vo vlasoch a slnečné okuliare, ktoré však nezatienili dokonale premyslené siluety.

Adam Kost

Dizajnér, ktorý priniesol čerstvý vánok na scénu s pánskou módou tentokrát predstavil svoju úplne prvú dámsku kolekciu. V hlave má presne vymyslené, ako chce prezentovať svoju estetiku, či sa to týka pánskych alebo dámskych modelov a komplexnosť jeho tvorby sa odrazila aj v tomto prípade. Stavil na čierno-biele kombinácie a hrubé pleteniny, ktoré vynikali nevšednosťou ich vzorov alebo štruktúrou. Kolekcie je temná, no pritom pôsobí nadčasovo s nádychom bohémy.

Foto: archív MBPFW

1153

Súvisiace články