Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne prehliadky / 3. september 2019

ODIVI SS20: Kolekcia inšpirovaná Cisárovými novými šatami

Značka ODIVI posunula hranice udržateľnej módy. Predstavila totiž jedinú 100% udržateľnú kolekciu.

ODIVI SS20: Kolekcia inšpirovaná Cisárovými novými šatami

Značka ODIVI posunula hranice udržateľnej módy. Predstavila totiž jedinú 100% udržateľnú kolekciu. Inšpirovaná bola príbehom Cisárove nové šaty. Ako vyzerala?

“Ušijeme vám šaty z najlepších látok, videli by iba tí najlepší a najmúdrejší ľudia, šaty neviditeľné pre tých, ktorí sú neprávom vo svojich funkciách, sú hlúpi a nudní.“ Veta, ktorá v skratke popisuje príbeh slávnej rozprávky, sa stala inšpiráciou pre kolekciu Ivy Burtekovej a jej značky ODIVI. Téma udržateľnosti rezonuje v celom módnom priemysle, avšak v tvorbe dizajnérky bola prítomná vždy. Preto sa na aktuálnom týždni módy rozhodla ukázať výsledok svojho zamýšľania sa nad tým, ako vyzerá 100% udržateľná kolekcia.

„Rozmýšľam nad spôsobom, akým dnes konzumujeme nielen módu. Prehliadka je inšpirovaná rozprávkou Cisárove nové šaty spisovateľa Hansa Chrisitana Andersene a je akousi metaforou. V podstate tak predvádzame kolekciu, ktorá neexistuje,“ hovorí dizajnérka, ktorá vidí udržateľnosť v komplexnosti a prístupu k nej. Modelky sa tak po móle prešli v cisárových šatách, ktoré mohli vidieť všetci urodzení hostia prehliadky.

1  2  3 

„Dizajnér tvorí pretože má potrebu vyjadriť odevom, akým spôsobom vytvára. Jediným platným trendom budúcnosti je však bez diskusie udržateľnosť,“ hovorí dizajnérka. Na Ive tak ostáva nájsť harmóniu medzi sebavyjadrením a udržateľnosťou.

Foto: archív MBPFW

1668

Súvisiace články