Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne prehliadky / 6. júl 2019

Najlepšie kolekcie z Haute Couture Week-u II.

Digitálna doba, rôznorodosť identít, ale aj upcyklovaná kožušina si našli svoje miesto vhaute couture tvorbe prestížnych módnych domov. Objavte módne skvosty spoločne snami.

Najlepšie kolekcie z Haute Couture Week-u II.

Digitálna doba, rôznorodosť identít, ale aj upcyklovaná kožušina si našli svoje miesto v haute couture tvorbe prestížnych módnych domov. Objavte módne skvosty spoločne s nami.

Chanel

Prvá haute couture kolekcia Virginie Viard pre Chanel dokázala skombinovať typickú chanelovskú estetiku, vplyv legendárneho Karla Lagerfelda, ale aj jedinečný rukopis novej kreatívnej riaditeľky, ktorá zosobňuje dokonalý, francúzsky šarm. Mala všetko, tradíciu, element prekvapenia, eleganciu aj odvahu.

Jean Paul Gaultier

Kolekcia módneho domu Jean Paul Gaultier ani nemohla byť iná ako extravagantná. Využívala kožušiny, zvieracie motívy, architektonické strihy, ale aj detaily typické pre čínsku či japonskú kultúru, a výrazné odtiene s nevšednými potlačami. Jednoducho predstavila, ako sa kombinuje neskombinovateľné.

Valentino

Inšpiráciou pre kolekciu Pierpaola Piccioli bola tentokrát diverzita. Vytvoril líniu outfitov, ktoré majú svoju vlastnú identitu a príbeh. Veľmi sa od seba líšia a zároveň tvoria komplexnú myšlienku identít. Výrazné farby podčiarkujú charakter každého z modelov, niektoré sú čisté a minimalisticky strihané, iné sú zase pompézne a bohato zdobené. Je to jednoducho fantazijná kolekcia.

Fendi

Prehliadka Fendi sa tentokrát konala na rímskom kopci Palatino, pričom túto lokalitu vybral ešte Karl Lagerfeld. Každý z 54 outfitov, ktorý sa na prehliadkovom móle objavil reprezentoval jeden z rokov, ktorý Karl strávil v módnom dome. Novinkou bola upcyklovaná kožušina, s ktorou sa Fendi skutočne vyhrala a vytvorila tie najkreatívnejšie outfity a doplnky.

Armani Privé

Kolekcia s názvom „Hra zrkadiel“ bola inšpirovaná digitálnou dobou a filtrami, ktoré sa stali jej neoddeliteľnou súčasťou. Hra s filtrami si takto našla cestu do haute couture módy, kde sa prejavila vo forme flitrov, transparentnej látky, kovových efektov a dramatickými objemami. Elegancia si však stále zachovala svoje miesto v tvorbe značky Armani a dominovala najmä v siluetách.

Foto: Indigital

1384

Súvisiace články