Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne prehliadky / 5. september 2013

Mango “Rock it up” v Istanbule

Mango, najznámejšia španielska módna značka, predstavila svoju kolekciu jeseň/zima 2013 s názvom Rock it up minulý utorok v jednom z najluxusnejších hotelov Istanbulu, vo Four Seasons. Ako jediní zástupcovia médií z Česka a Slovenska sme boli pri tom.Okrem novinárov z celej Európy a najmä tureckých celebrít, sa medzi najváženejších hostí zaradila kanadská modelka, Jessica Stam, ktorá zároveň predvádzala najnovšie looky sezóny na prehliadkovom móle.

Mango “Rock it up” v Istanbule

5.9.2013

Mango, najznámejšia španielska módna značka, predstavila svoju kolekciu jeseň/zima 2013 s názvom Rock it up minulý utorok v jednom z najluxusnejších hotelov Istanbulu, vo Four Seasons. Ako jediní zástupcovia médií z Česka a Slovenska sme boli pri tom.

Frans_Bonet_-_Jessica_Stam_-_Arif_Zurnaci_-_Nese_KohenOkrem novinárov z celej Európy a najmä tureckých celebrít, sa medzi najváženejších hostí zaradila kanadská modelka, Jessica Stam, ktorá zároveň predvádzala najnovšie looky sezóny na prehliadkovom móle. Jessica, ktorá bola tvárou kampaní módnych domov ako je Prada, Miu Miu, Lanvin, Giorgio Armani a Christian Dior, komentovala svoju spoluprácu s Mangom takto: „Milujem Istanbul teší ma, že som ho mohla opäť navštíviť. Kolekcia je úžasná a ja som hrdá, že môžem byť súčasťou jej uvedenia."

Prehliadka pozostávala zo 45 lookov, z ktorých 9 predstavovalo pánsku módu. Hneď na začiatku sme videli novú líniu MANGO SPORT&INTIMATES. Pohodlné bavlnené kúsky v neutrálnych šedých odtieňoch sú vhodné na yogu, fitness aj jogging.
Líniu odevov na každodenné nosenie výrazne inšporoval hard rockový štýl. Hlavnú úlohu hrá čierna, ostatné farby ako napríklad červená, plnia funkciu akcentov. Kombinácia čiernej a bielej vytvára kontrast v čistých líniách aj v grafických motívoch, najmä v podobe bodiek a pásikov. Jemný sivý melír pridáva do kolekcie jas a textúru, najmä vo vzore kára. Jemný prúžok, tradičný motív pánskeho šatníka, je aplikovaný na kúskoch na každodenné nosenie. Pri ich vrstvení vzniká jemne „oversize" silueta. Výraznejšie pásiky a káro dávajú sezóne punkový štýl. Funkčné kúsky ako sú krátke kabáty a kožené bundy hrajú dôležitú úlohu v dámskej aj pánskej kolekcii. Koža a kovové ozdoby pridávajú textúru a krásne kontrastujú v kombinácii s čipkou.
Prehliadku tradične zakončili večerné šaty. Charakteristické boli pre ne úzke strihy, čierna ozdobená kovovými a koženými prvkami, ale aj kontrast medzi lesklými, matnými a transparentnými materiálmi.


Novinkou pre Istanbul bol záverečný „sprievod" prezentujúci detské modely. Svojou náladou nadvezovali na „dospelácku", punkovo ladenú kolekciu. Výrazné boli najmä skinny nohavice, košele a mikiny kombinované s tylovými sukňami. Samozrejme nechýbali zvieracie potlače, pletené svetre, motorkárske topánky či bundy.


DSC_7043
Nové produktové línie MANGO Kids and MANGO Sport&Intimates sú dostupné len vo vybraných krajinách, Slovensko zahŕňajúc. MANGO Kids je v predaji v bratislavskej Eurovei od začiatku septembra.

Ako sme písali už v úvode, redakcia Top Fashion bola pri tejto show. Ako jediní vám preto prinášame exklizívnu reportáž o tom ako sa dá na maximum využiť 24 hodín v meste s trinástimi miliónmi obyvateľov, ktoré sa rozprestiera na dvoch kontinentoch. O tom aký je to pocit, keď sa dve mladé slečny ocitnú v taxíku, ktorého dvere sú zamknuté, čo je najlepšie na pobyte v päťhviezdičkovom hoteli... To všetko v tlačenej verzii magazínu Top Fashion jeseň/zima 2013/2014.

 

text: Jana Zajasenská

foto: Mango + redakcia

 

    4973

    Súvisiace články