Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 17. august 2021

Street Style z Copenhagen Fashion Week II.

Kodaňský týždeň módy prebiehal od 9. do 13.augusta.

Street Style z Copenhagen Fashion Week II.

Kodaňský týždeň módy prebiehal od 9. do 13.augusta. Počas tohto obdobia si mohli hostia vychutnať predstavenie najnovších kolekcií škandinávskych módnych tvorcov, ale aj sprievodné podujatia či dokonca digitálne eventy. Do ulíc sme sa spoločne s fotografom Kubom Ferancom vydali aj my, kde pre nás zachytil tie najštýlovejšie outfity lokálnych módnych ikon.

streetstyle copenhagen fashion week kodaň týždeň módy móda inšpirácia

Je známe, že hostia módnych prehliadok prispôsobujú svoje outfity celkovej estetike konkrétnej módnej show, ktorú práve sledujú. Mnohí z nich dokonca siahajú po celých outfitoch z dielne značky či dizajnéra, prípadne ich pripravujú v spolupráci s nimi. Presne to bolo vidieť aj počas týždňa módy v Kodani, kde sa štýl outfitov poriadne líšil podľa toho, akú prehliadku ste navštívili.

Chýbať preto nemohli najrôznejšie štýly a stylingy. V uliciach Kodane sa objavili sofistikované, moderné siluety a nadčasové kúsky, v ktorých dominovali prírodné a základné farby podčiarknuté nadčasovými strihmi. Ako kontrast k tomu však stáli veľmi odvážne, doslova punkové outfity, ktoré stelesňovali slobodu prejavu a individualitu svojho nositeľa.

Poznávacím znamením dánskych alebo vo všeobecnosti škandinávskych módnych ikon je ich schopnosť skombinovať retro a futuristické prvky, ktoré spolu tvoria dokonalo moderný look. Inak to nebolo ani teraz, kde sa takéto outfity objavovali často, avšak každ so svojou vlastnou osobnosťou. Zaujala nás aj odvážna hra farieb, ale aj kombinovanie elegantných, formálne pôsobiacich kúskov s tými zmyselnými a jemne provokatívnymi. Jednoducho, ďalší skvelý, inšpiratívny deň v Kodani.

Foto: Kuba Feranec

991

Súvisiace články