Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Módne ikony / 17. marec 2021

Škandinávske značky na našom wishliste

Škandinávia je známa svojim minimalistickým prístupom v dizajne aj móde. Avšak je omnoho bohatšia a okrem jednoduchosti má čo ponúknuť svetu.

Škandinávske značky na našom wishliste

Škandinávia je známa svojim minimalistickým prístupom v dizajne aj móde. Avšak je omnoho bohatšia a okrem jednoduchosti má čo ponúknuť svetu. Ženy z tejto oblasti majú unikátny štýl a módne značky svetu ponúkajú aj iný pohľad na dizajn ako len strohosť a čisté línie. Tieto škandinávske značky sú na našom wishliste kvôli svokmu jedinečnému prístupu k móde a zaujímavým kúskom, ktoré si pomaly podmaňujú svet.

Cecilie Bahnsen

Pokiaľ ste ešte o tejto dánskej dizajnérke nepočuli, prichádzate o veľa. Pred pár rokmi sa preslávila svojimi éterickými dizajnmi šiat, ktoré pôsobili ako zo sveta rozprávok a princezien. Tento jej romantický prístup sa vyvinul do veľmi kreatívneho vrstvenia, ktoré sa stalo jej poznávacím znamením.

@ceciliebahnsen / foto @josefineseifert

Stine Goya

Dizajnérka založila svoju rovnomennú značku už v roku 2006, no do poredia sa začala dostávať len nedávno. Postupne jej kúsky zaraďujú do svojich šatníkov svetové módne ikony, ktoré láka jej výrazný, farebný a energický prejav, ale aj experimentovanie so siluetami. Odvážne kombinácie vzorov a strihov sú jednoducho unikátne a pre dizajnérku typické.

trinekjaer @trinekjaer_

 

 

Baum Und Pferdgarten

Ešte dlhšiu históriu má značka Baum Und Pferdgarten, ktorá vznikla už v roku 1999 s cieľom vytvoriť kvalitné kúsky v nadčasovom štýle, ale so závanom unikátnosti a netypickosti. Táto značka je o klasike miešajúcej sa s ležérnosťou, dobrodružstvom aj eleganciou. Je to jednoducho mix rôznorodosti, ktorý pôsobí uhladene a chic.

baumundpferdgarten@baumundpferdgarten

 

Holzweiler

Nórska značka Holzweiler začala ako výrobca šatiek, avšak medzi nórskou módnou verejnosťou sa veľmi rýchlo stala kultovou záležitosťou a postupne sa ich tvorba rozrástla do kompletného ready-to-wear. Je to rodinná značka, ktorej rukopisom sú ženské dizajny s classy, elegantným nádychom, ktoré však vynikajú vďaka svojim perfektne zvládnutým detailom.

ps.shadesofmylife@ps.shadesofmylife

 

 

Samsøe & Samsøe

Jedna z najznámejších škandinávskych značiek. Vznikla už v roku 1993, keď si dvaja bratia otvorili prvý butik. Po zmene majiteľov v roku 2000 sa zo značky stal medzinárodný pojem a veľmi rýchlo sa zaradila medzi moderné módne značky milované kvôli ideálnej harmónii jednoduchosti, nadčasovosti a svojského štýlu.

samsoesamsoe foto hanszeuthenstudio@samsoesamsoe / foto @hanszeuthenstudio

 

By Malene Birger

Značka By Malene Birger je výrazne inšpirovaná pánskym šatníkom, no napriek tomu pôsobí veľmi žensky a moderne. Sústreďuje sa na príjemné, klasické siluety, ktoré krásne splývajú so súčasnou estetikou a pritom majú svoj jasný rukopis. Sú to kúsky tvoriace základ šatníka, nadčasové, jednoducho kombinovateľné, využiteľné.

bymalenebirger@bymalenebirger

 

 

Filippa K

Zakladatelia značky Filippa Knutsson a Patrik Kihlborh vytvorili koncept v roku 1993 s cieľom prinášať jednoducho nositeľné, sofistikované kúsky do moderných šatníkov. Podarilo sa im to vďaka širokým nohaviciam, kvalitným koženým čižmám, štýlovým midi sukniam či chic cross body kabelkám. A to ešte predtým, ako sa tieto kúsky stali rovnošatou influenceriek.

filippa k@cgrabowska

 

 

House of Dagmar

Udržateľnú dánsku značku založila trojica sestier za cieľom vytvoriť trvácne, kvalitné kúsky z materiálov, ktoré sa dajú nosiť s čistým svedomím. Štýl značky je inšpirovaný architektúrou a produktovým dizajnom a všetky sú založené na požiadavke praktickosti, ktorá im však neuberá na kreatívnom prístupe.

anoukyve@anoukyve

 

Foto: Instagram

1198

Súvisiace články