Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 1. december 2020

Kolekcia Borisa Hanečku: Symbióza mužského a ženského princípu

Návšteva ateliéru Borisa Hanečku je pre nás vždy veľkým zážitkom. Lokalita sa síce zmenila, no atmosféru si ateliér zachoval.

Kolekcia Borisa Hanečku: Symbióza mužského a ženského princípu

Návšteva ateliéru Borisa Hanečku je pre nás vždy veľkým zážitkom. Lokalita sa síce zmenila, no atmosféru si ateliér zachoval. V spojení s predstavením novej kolekcie bola naša nedávna návšteva o to zapamätateľnejšia.

V jesenno-zimnej kolekcii sa dizajnér zameral na prepojenie mužsko-ženských prvkov, ktoré sa vynímali na modernom základe. Strihy boli klasické s nádychom moderny a unikátnych, prepracovaných detailov.

IMG 3701  IMG 3737 

IMG 3778

Farebná paleta obsahovala klasicky jesenno-zimné farby ako sivú či čiernu, no popri nich kontrastovali zaujímavé tóny fuksiovej, kráľovskej modrej či výraznej červenej. Nechýbali ani pútavé detaily vo forme unikátnych aplikácií, či už efektne umiestneného plisé alebo opulentne pôsobiacimi gombíkmi.

IMG 3715  IMG 3853 
IMG 3801  IMG 3868 

Siluety v sebe spájali spomínaný mužský a ženský svet. Napriek tomu, že pôsobili sofistikovane a elegantne, niesli v sebe odkaz sily. „V každej silnej žene sa skrýva aspoň štipka muža. Možno je to spomienka na otca, brata, milenca alebo partnera... ale ja tam táto symbióza. Tú by som rád vystihol alebo chcem vyzdvihnúť vo svojej tvorbe. Je to taká symbióza medzi mužským a ženským princípom. Nemám pocit, že by som mal dehonestovať ženskú krásu, ale práve vystihnúť a umožniť žene mať tú silu, ktorá jej patrí,“ hovorí Boris Hanečka na margo kolekcie.

IMG 4003

IMG 4020 IMG 3986

Cieľ, ktorý si touto inšpiráciou stanovil, sa mu podarilo zhmotniť vo forme prepracovaných modelov, ktoré vynikali svojimi strihmi, silnými a dominantnými, no pritom nechávali zažiariť skutočne krásne, ladné detaily.

Foto: SUOVE

1487

Súvisiace články