Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 27. november 2020

So zakladateľkami úspešnej slovenskej módnej značky Athleeya o móde, pandémii i nových návrhoch

Momentálne všetci prežívame náročné obdobie pandémie. Pandémia zmenila pohľad a vnímanie ľudí na všetko okolo nás.

So zakladateľkami úspešnej slovenskej módnej značky Athleeya o móde, pandémii i nových návrhoch

Momentálne všetci prežívame náročné obdobie pandémie. Pandémia zmenila pohľad a vnímanie ľudí na všetko okolo nás. So zakladateľkami a predstaviteľkami slovenskej módnej značky Athleeya sme sa rozprávali o tom, ako a či zmenila pandémia pohľad na módu, ako prežívali toto obdobie oni a čo pre nás pripravujú do budúcnosti.

Na úvod nám prezraďte, ako ste prežívali a prežívate obdobie pandémie, či sa v porovnaní s bežnými pracovnými dňami pre vás niečo zmenilo?

Obdobie pandémie nás zaskočilo, sme nová značka, mali sme rozbehnutých veľa aktivít a korona kríza nás zastihla len pár mesiacov od spustenia. Budovanie povedomia o značke je náročné v dobe, kedy je na trhu obrovské množstvo rôznorodých produktov a pandémia to pre nás urobila ešte o čosi ťažšie. Prvú fázu pandémie sme prežili na homeofficoch, na našej značke sme pracovali naďalej, ale na diaľku- cez skype sme vyprototypovali napríklad naše bikerky (CITY BREAKER biker shorts), ktoré sa veľkej obľube medzi našimi zákazníčkami tešili najmä v lete. Počas druhej fázy to už síce je trochu voľnejšie, stretávame sa v kancelárii, ale bohužiaľ veľa podujatí, na ktoré sme sa tento rok chystali a tešili, sa zrušilo a je nám ľúto, že sa s našimi zákazníčkami nemôžeme stretávať aj osobne. Na druhej strane sme vďaka spomaleniu mali viac času zamyslieť sa nad novými modelmi, ktorými chceme rozšíriť našu kolekciu v budúcnosti a mohli sme sa ešte o čosi hlbšie venovať hľadaniu materiálov, ktoré budú nielen dizajnovo zaujímavé, ale aj recyklovateľné a teda s lepším dopadom na životné prostredie.

athleeya sport volnycas slovenky trendy image pohodlie casual 3

Pocítili ste zmenu správania pri výbere modelov alebo v iných požiadavkách zo strany vašich zákazníčok?

Cítime, že pandémia výrazne vplýva na nákupné správanie, niektoré zákazníčky sú opatrnejšie, menej nakupujú zrejme kvôli neistote, ktorú všetci teraz pociťujeme. Veľmi nás však teší, že sa stále viac a viac žien rozhoduje pre kvalitné materiály a veci, ktoré nie sú určené len na jednu sezónu, ale sú nadčasové a vďaka kvalitnému prevedeniu vydržia v šatníku niekoľko rokov.

Z môjho pohľadu vidím aj nárast empatie, a ak si niekto chce kúpiť nové oblečenie, zvolí momentálne skôr slovenskú značku, aby podporil lokálnych výrobcov.

Áno, stretli sme sa s tým niekoľkokrát. Zákazníčky si nás vyberajú nielen kvôli tomu, že sa im naše kúsky páčia, ale vyslovene chcú v tejto dobe podporiť lokálnu výrobu. Naše modely si navrhujeme a testujeme u nás interne, no samotnú výrobu zabezpečuje slovenská firma, ktorá ma so šitím športového oblečenia bohaté, viac ako 25-ročné skúsenosti. Dnešné zákazníčky vedia, že nákupom u nás tak podporia aj ďalších slovenských dodávateľov. Okrem priaznivých dopadov na ekonomiku ma však takéto rozhodnutie pozitívny dopad aj na ekológiu, keďže naše výrobky necestujú cez pol sveta. A máme aj skúsenosť, kedy si nás zákazníčky vybrali ako darček pre svoje kamošky žijúce v zahraničí, lebo sa im to zdalo ako pekná prezentácia slovenskej tvorby.

athleeya sport volnycas slovenky trendy image pohodlie casual 5

Pohodlie, homeoffice, viac času tráveného v domácnosti, ale napriek tomu túžime byť krásne a štýlové. Máte pre nás oblečenie aj na takúto príležitosť?

V tomto duchu sme uvažovali už pri vzniku našej značky a túto myšlienku sa snažíme zhmotňovať nielen pri dizajnoch ale aj pri výbere materiálov. Okrem toho, že chceme, aby boli funkčné a krásne, musia byť hlavne pohodlné. Materiály dovážame prevažne z Talianska a Nemecka. Sú priedušné, kompaktné, elastické a odolné. Legíny majú vďaka nim výbornú kryciu schopnosť a čo je pre nás prvoradé, sú veľmi príjemné na dotyk. Aj preto sa v nich ženy cítia pohodlne, nech sú kdekoľvek, v práci, doma na homeoffice, v meste, vonku na prechádzke alebo pri športe.

Blíži sa koniec roka, to je pre módnych návrhárov obdobie, keď už dávno plánujú a riešia modely na budúci rok. Aké sú vo všeobecnosti módne trendy vo svete a čo pre nás pripravujete vy?

Hlavným pilierom našich kolekcií je nadčasovosť, jednotlivé kúsky tvoríme tak, aby boli verzatilné a jednoducho kombinovateľné so zvyšnými vecami v šatníku. Nedržíme sa striktne módnych trendov, ale samozrejme ich sledujeme, hlavne čo sa týka strihov, farieb a nových technológií v materiáloch. Určite aj budúci rok prídeme s ďalšími výnimočnými farbami, dôraz však chceme klásť na použitie ekologických a technologicky inovatívnych materiálov. Našim cieľom je, aby sme mali stálu kolekciu, v rámci ktorej budeme meniť resp. pridávať materiály a farby a rozširovať ju o nové modely.

athleeya sport volnycas slovenky trendy image pohodlie casual 9jpg athleeya sport volnycas slovenky trendy image pohodlie casual 6

Viem, že práve vaše modely je možné kombinovať v štýle - pohodlie a trendovosť, z čoho vznikne neočakávaný a zaujímavý výsledný outfit. Je takáto kombinácia vhodná aj na spoločenské udalosti?

Určite áno. Lesk na našich modeloch pôsobí veľmi sofistikovane a v kombinácii s ďalšími elegantnými kúskami vytvorí outfit vhodný aj na spoločenskú udalosť. Keďže sa pomaly blížia Vianoce, vieme si predstaviť, že by sa dámy v našich veciach pri štedrovečernom stole cítili slávnostne a zároveň veľmi pohodlne. Tip od nás: naše COFFEE BREAKER legíny s vysokým pásom vo vínovej (merlot) farbe doplnené hodvábnou košeľou, jemným šperkom a lodičkami. Krásny outfit by mohol vzniknúť aj z čiernych jednoduchých šiat doplnených našou ležérnou koralovou bundičkou.

Keď sme spomenuli Vianoce, dáte nám aj tip na darček pre naše maminy či kamarátky?

Legíny s vysokým pásom potešia určite každú dámu. Na výber sú 4 šik farby – už spomínaná merlot, tmavomodrá, smaragdovo zelená a nesmrteľná čierna. Pre niekoho, kto hľadá univerzálnejší darček, dávame do pozornosti MY DAY OFF top – a teda mikinku v čiernej farbe, kúsok, ktorý sa ľahko kombinuje, je voľnejšieho strihu a s jemnými detailmi. Balíčky navyše krásne (a ekologicky) zabalíme, takže ich môžete dať rovno pod vianočný stromček.

Viac informácií: www.athleeya.com

1322

Súvisiace články