Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 7. september 2020

MBPFW ponúkol priestor mladej krvi aj renomovaným dizajnérom

Druhý prehliadkový deň Mercedes-Benz Prague Fashion Week bol dokonalou zmesou mladej krvi a renomovaných dizajnérov. Na svoje si prišli milovníci jemnej avantgardy, ale aj športových kúskov či tej najsofistikovanejšej ležérnosti a luxusu.

MBPFW ponúkol priestor mladej krvi aj renomovaným dizajnérom

Druhý prehliadkový deň Mercedes-Benz Prague Fashion Week bol dokonalou zmesou mladej krvi a renomovaných dizajnérov. Na svoje si prišli milovníci jemnej avantgardy, ale aj športových kúskov či tej najsofistikovanejšej ležérnosti a luxusu.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Na študentskej móde je skvelé to, že nie je tlačená komerciou, predajom a celkovo dopytom, ktorý určuje trh. Preto si môže dovoliť ísť svojim vlastným smerom a každý student tak môže ukázať svoj hlas. V kolekcii UTB sa našlo zo všetkého trochu, uhladený minimalizmus aj jemný náznak avantgardy, farebnosť a absencia farieb, materiálová pestrosť a strihová rôznorodosť.

Technická univerzita v Liberci

Univerzita v Liberci svoju kolekciu poňala jemne abstraktnejším spôsobom, vďaka čomu vznikla zasnívaná, pútavá kolekcia so silným umeleckým vplyvom a rôznorodými inšpiráciami. Každý model mal svoju dušu, vlastný charakter a príbeh, ktorý chcel vyrozprávať. Nechýbala rôznorodosť po farebnej, materiálovej a štýlovej stránke.

UMPRUM - Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze

Kolekcia z dielne UMPRUM bola ako z iného sveta, no napriek tomu by sa pokojne ujala v butikoch v spoločnosti mnohých svetových značiek. Mala v sebe síce silné undergroundové prvky, no vďaka kreatívnemu prepájaniu so zaujímavými farbami a elegantnejšími detailmi získavali mnohé kúsky na nositeľnosti. Nechýbali však ani avantgardné prvky, ktoré dodávali kolekcii umelecký podtón.

Pavol Dendis

Premiéra slovenského dizajnéra Pavla Dendisa na MBPFW sa niesla v duchu typickej estetiky. V kolekcii sa objavili charakteristické prvky, kvôli ktorým Pavla svoja klientela miluje- asymetria, dekonštruované a raw detaily, všetko zabalené do temných tónov čiernej, ktoré však pôsobili skôr romanticky ako hororovo. Zrejme za to mohla aj voľba materiálov, ktoré dokonalo splývali, pôsobili mäkko a príjemne.

Jakub Polanka by Privée Lounge

Jakub Polanka vyslal na mólo kolekciu, ktorá v sebe niesla odkazy módy minulosti, no pritom pôsobila futuristicky. Okrem toho, že jednotlivé modely vynikali dokonalým vypracovaním, každý z nich zaujal svojou konštrukciou, ale aj voľbou materiálov a ich kombináciami. Nechýbala hra s objemami, dĺžkami, ako aj s mäkkými a ostrými hranami.

Zoltán Tóth x Levi’s

Kolaborácia Zoltána Tótha a americkej značky Levi’s sa stala higlightom večera a dokonalou bodkou za druhým prehliadkovým dňom. Dizajnérovi sa v nej podarilo prepojiť svoju vlastnú estetiku s dedičstvom značky a popritom ešte aj vytvoril veľmi nositeľnú kolekciu pre moderné šatníky. Pôsobila pozitívne a energicky, no pritom veľmi chic, kombinovala v sebe silné romantické prvky s rebelskými detailmi, ktoré vynikali svojou surovosťou a architektonickou inšpiráciou.

Foto: Copyright © *MERCEDEZ-BENZ PRAGUE FASHION WEEK

 

1167

Súvisiace články