Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 7. september 2020

MBPFW sa vrátil vo veľkom štýle

Na najnovšiu edíciu Mercedes-Benz Prague Fashion Week sme sa tešili viac ako kedykoľvek predtým. Po vynechaní jarnej edície sme si však nedostatok módy vynahradili vjesennom bloku, ktorý spojil dve sezóny- FW20 aSS21.

MBPFW sa vrátil vo veľkom štýle

Na najnovšiu edíciu Mercedes-Benz Prague Fashion Week sme sa tešili viac ako kedykoľvek predtým. Po vynechaní jarnej edície sme si však nedostatok módy vynahradili v jesennom bloku, ktorý spojil dve sezóny- FW20 a SS21. Dizajnéri si v ňom mohli totiž vybrať, ktorú sezónnu kolekciu odprezentujú. Prvý prehliadkový deň bol ako inak dokonalým zážitkom, móda sa vrátila na scénu skutočne vo veľkom štýle.

Daniela Pešková

Prvý prehliadkový deň odštartovala dizajnérka Daniela Pešková a jej minimalistická kolekcia. Dokopy 15 modelov v tónoch nadčasovej bielej, čiernej a príjemnej béžovej, vynikali svojimi ležérne pôsobiacimi siluetami s elegantným podtónom. Táto kolekcia úplne zabúda na sezónnosť a trendy pričom sa sústreďuje na základnú podstatu jednotlivých kúskov, čo z nich robí nadčasové a veľmi jednoducho kombinovateľné dizajny. Medzi materiálmi sa objavila vlna, hodváb, ale aj športová šuštiakovina.

Denisa Dovala

V úvodnom bloku svoju kolekciu predstavila aj Denisa Dovala. Dizajnérka odprezentovala kolekciu na sezónu SS21, v ktorej má silný vplyv umenie. Veľkým zdrojom inšpirácie bol práve obraz, ktorý dizajnérka namaľovala, preto sú v kolekcii badateľné výrazné artové prvky pripomínajúce ťahy štetcom. Siluety sú do veľkej časti jednoduché, no prekvapivé detaily ich vytrhávajú z monotónnosti a dodávajú im špecifický hlas. Materiály kontrastujú, no zároveň pôsobia harmonicky.

Imreczeova

Kolekcia z dielne dizajnérky Imreczeovej už predstavila viac farebnosti a experimentovania s jej kombináciami. Výrazné odtiene červenej či fialovej plynulo prešli do neutrálnejších tónov hnedej a čiernej, pričom dôraz bol kladený na jednoduchosť a nositeľnosť siluet. Kolekcia pôsobila veľmi ležérne, no pritom z nej išla pozitívna energia spojená s trendy pohľadom na módu, ktorý je podložený jednoduchosťou a voľbou zaujímavých materiálov.

Ether

To, že móda sa vo veľkom uberá k bezsezónnosti, jednoduchosti a nadčasovosti nám dosvedčila aj značka Ether, ktorej kolekcia Solum predstavila odevy a doplnky vytvorené ako „základ šatníka“. Veľkým vplyvom v tejto kolekcii je geometria, ktorá sa sústreďuje na svoju výrazne grafickú podstatu a rebelský dotyk. Doplnky, ako aj oblečenie sú navrhnuté tak, aby zapadli do akýchkoľvek šatníkov, no pritom poskytujú dostatok priestoru na vytváranie vlastných kombinácií a experimentovanie.

Jan Černý

Na brehu Vltavy na Veslárskom ostrove prebehla prehliadka Jana Černého, ktorý vo svojej dosiaľ najväčšej kolekcii predstavil svoju novú tvár, ktorá prepájala romantiku, znovuzrodenie a návrat ku koreňom. Dizajnérovou najsilnejšou stránkou je bezpochyby hra s farbami a ich kombinácie v rámci jednotlivých siluet. Jednoduché siluety a elegantné kúsky prestriedali športové dizajny, ktoré vynikali svojou odvahou a hravosťou, no pritom si zachovávali prvky, ktoré celú kolekciu dokonale prepájali.

Michael Kovacik

Záver prvého prehliadkového dňa patril Michaelovi Kovacikovi a jeho klasicky čierno-bielej kolekcii. Avšak aj napriek tomu, že v kolekcii absentuje farebnosť, vždy do nej dokáže priniesť inovatívnosť a inakosť. Tentokrát sa to dizajnérovi podarilo prostredníctvom zebrovaných motívov, ktoré dopĺňali jednofarebné dizajny. Siluety vynikali svojou sofistikovanou ženskosťou, ktorá pôsobila odvážne a veľmi moderne. Chic aspekt kolekcie dotvárali baretky, minikabelky a zaujímavý výber materiálov.

Tereza Vu

Deň uzatvorila dizajnérka spodnej bielizne, Tereza Vu, ktorej rukopis sa nezaprel ani tentokrát. Dômyselné použitie čipky, zamatu, čiernej a smaragdovo zelenej s jemnou prímesou fetišu sa postarali o vytvorenie provokatívnej, no pritom sofistikovane zmyselnej kolekcie, ktorá sa snaží o vyzdvihnutie ženskosti veľmi príjemným spôsobom.

Foto: Copyright © *MERCEDEZ-BENZ PRAGUE FASHION WEEK

1395

Súvisiace články