Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 9. október 2019

BEAUTY DAY s Natáliou Selvekovou

Vyštudovala podnikový manažment aako jedna zmála absolventov mala od začiatku jasno vtom, ako svoje vedomosti zúročí vpraxi. Vďaka pobytu vKanade už vdevätnástich rokoch pochopila, že zdravotnícka starostlivosť na úrovni nám chýba ako soľ.

BEAUTY DAY s Natáliou Selvekovou

Vyštudovala podnikový manažment a ako jedna z mála absolventov mala od začiatku jasno v tom, ako svoje vedomosti zúročí v praxi. Vďaka pobytu v Kanade už v devätnástich rokoch pochopila, že zdravotnícka starostlivosť na úrovni nám chýba ako soľ. Zrodil sa plán a po niekoľkoročných prípravách rozbehla svoj veľký projekt.

Svoj projekt ste začali tvoriť ešte počas materskej dovolenky. Dá sa zladiť starostlivosť o malé dieťa s podnikaním?

Kliniku ENVY som začala budovať postupne, keď som mala 26 rokov, dcéra Nikolka mala asi rok a pol. Čas doma som si s ňou užila. Mnohé ženy, predovšetkým vo svete, pracujú, aj keď sú matky. Som človek, ktorý neobsedí. Začínali sme pozvoľne, takže sme nešli do žiadneho extrémneho finančného rizika. Najprv sme ponúkali dermatokozmetické ošetrenia. Praktické skúsenosti som doplnila o štúdium riadenia zdravotníckych zariadení v Prahe, s Nikolkou, samozrejme, aktívne pomáhala moja aj manželova rodina. Postupne sme vytvárali priestor na budovanie zdravotníckeho zariadenia. Až po pár rokoch začali pribúdať plastická chirurgia, interné oddelenie, trichológia, preventívna medicína atď. Snažím sa, aby všetky služby na seba nadväzovali a dopĺňali sa.

Snimka obrazovky 2019 06 04 o 13.04.18 Snimka obrazovky 2019 06 04 o 13.15.31

Na trhu je množstvo kliník krásy a pribúdajú ako huby po daždi. Čím je tá vaša iná a výnimočná?

Do popredia by som dala niekoľko faktorov – stabilný tím odborníkov, neustále zlepšovanie našich služieb, najmodernejšie vybavenie, ponuka a v neposlednom rade náš koncept. Sama som mala problémy s pleťou a keďže som celkom slušný „skincare freak“, túžila som po niečom, čo by fungovalo. Nie na chvíľku, pokus-omyl, ale dlhodobo s jasnými výsledkami. Absolútnym základom starostlivosti o pleť je komplexný systém. Do kolekcie vlastnej značky kozmetiky (ktorú sme vyvinuli, aby mohli klienti pokračovať v starostlivosti aj doma), procedúr a ošetrovania pleti sme vložili všetko čo vieme.

7A8C396E 6C6E 4CA7 93F0 720516C9F182Okrem toho, že sa staráte o klientky, nesmiete zanedbávať ani seba a musíte kliniku reprezentovať. Ako sa o seba staráte?

Som veľkým nadšencom mezoterapií, chodím štyrikrát do roka. Zbožňujem aj hydratačné a výživné pleťové masky. Dávam si ich každý druhý deň ako prvú vec po prebudení. Samozrejmosťou je viackroková každodenná starostlivosť: sérum, krém, očný krém. V mojej kabelke nechýba nikdy balzam na pery. Pravidelne chodím na nechty, pretože ich mám jemné a používam gélový lak. Obočie si dofarbujem dvakrát do mesiaca, vlasy raz. Chodím aj na vlasovú mezotrapiu a maľujem sa jemne – korektor, púder, maskara. Mám rada svoju rutinu a veľmi neexperimentujem.

Čo považujete aktuálne za najväčší trend v oblasti starostlivosti o pleť?

Verím, že v trend prirodzeného výzoru bude silnieť a úplne vytlačí všetko umelé – veľké pery, nafúknuté líca, umelé riasy. Jediný trvalo udržateľný efekt dosiahneme pravidelnou starostlivosťou – doma, na kozmetike a ak treba, aj u lekára. Prevencia je cesta ku kráse.

Natália a jej cesta vizitka

Rodáčka z Košíc obchodného ducha zdedila po rodičoch. Už počas vysokej školy na fakulte podnikového manažmentu vedela, že toto štúdium nie je iba povinná vzdelávacia jazda. Zo študijného pobytu v Kanade si priniesla okrem skúseností aj nápad na podnikanie. Inšpirovali ju tamojšie zdravotnícke kliniky, ktoré klientom poskytovali nielen starostlivosť, ale aj komfort a pohodlie. Neskôr si doplnila vzdelanie aj v oblasti riadenia zdravotníckych zariadení. Keď mala dvadsaťšesť, odštartovala projekt ENVY, ktorý sa neustále rozrastá. Svoje kliniky otvorila v Košiciach, Poprade, Prešove, Žiline a najnovšie aj v Bratislave. 

 

3 každodenné must-have

skin stampENVY THERAPY® SKIN STAMP – malý zázrak na domáce použitie, výrazne zvýši prienik účinných látok z produktov do pokožky. Okrem toho, že pleť vstrebe dôležité látky zo sér a krémov, regeneruje sa, vyhladzujú sa vrásky, zjemňujú jazvičky a zjednocuje sa celkový farebný tón. iphoneMôj iPhone – mám v ňom všetko. Keďže som stále v pohybe, je to moja prenosná kancelária, moje spojenie so svetom, môj záznamník, spoločník a dôverník. 

IMG 3952„Tričko-šaty“ od Jakuba Polanku – úžasne univerzálny a jedinečný kúsok v mojom šatníku. Viem si ich nakombinovať s lodičkami, ale aj s teniskami. 

Foto: archív Natálie Selvekovej, Envy

Text: Jana Gombošová

1901

Súvisiace články