Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Made in Czecho-Slovakia / 29. január 2019

Beauty day s Katarínou Kmecovou

Katka vyznáva filozofiu, že žena sa má líčiť na to, aby vyzdvihla svoje prednosti a zakryla nedostatky. Miluje jednoduchosť aprirodzenosť.

Beauty day s Katarínou Kmecovou

Katka vyznáva filozofiu, že žena sa má líčiť na to, aby vyzdvihla svoje prednosti a zakryla nedostatky. Miluje jednoduchosť a prirodzenosť. A to je i pointou jej práce a dôvodom, prečo je taká populárna. Pre TopFashion magazín prezradila zopár svojich tipov, čo by mali ženy zaradiť do beauty rutiny, i aké najväčšie mýty o líčení ešte stále počúva.

Aký je podľa teba najväčší mýtus o líčení, s ktorým sa neustále stretávaš?

Tých je, samozrejme, viac, ale medzi najväčšie patrí určite napríklad používanie vodoodolnej maskary každý deň, mysliac si, že je to v poriadku. Ale to nie je. Tým, že sa ťažšie odličuje, oslabuje mihalnice. Takže používať by sa mala len príležitostne, napríklad pri kúpaní. Medzi taký ďalší veľký mýtus patrí tiež skúšanie odtieňov make-upu na ruke. Ak si priložíte ruku k tvári tak zistíte, že má úplne iný odtieň. Ideálne je skúšať to na brade alebo sánke. No za asi najväčší mýtus považujem presvedčenie žien o tom, že na to, aby boli pekné, sa musia výrazne maľovať. Líčime sa preto, aby sme zakryli nedostatky a zvýraznili svoje prednosti. To je aj podstata mojej práce.

Čo by si ty odporučila zahŕňať do beauty rutiny?

Najdôležitejšia je čistá, krásna a zdravá pleť. Ak taká nie je, nepomôžu vám ani najdrahšie líčidlá. Čiže základom je čistenie, hydratácia a výživa. Asi som nepovedala nič nové, ale je to jednoducho tak. Raz do týždňa použite píling a hydratačnú, čistiacu alebo výživnú masku – podľa potrieb svojej pleti. Návšteva kozmetičky by tiež mala byť rutinou, no zároveň i príjemným relaxom.

Keď už spomínaš tie masky, sú teda podľa teba, či už tie jednorazové, alebo krémové, pre našu pleť naozaj také dôležité?

Masky ako také sú geniálne produkty, na trhu sú rôzne jednorazové papierové napustené výživovými a hydratačnými zložkami a tie sú perfektné i na cesty. Mňa osobne veľmi dostala novinka od Lancôme Genifiqie Melting Mask s probiotickými kultúrami alebo maska od Heleny Rubinstein Powercell Anti-Pollution Mask. Dajú sa zakúpiť v Marionnaud a ozaj ich odporúčam všetkými desiatimi.

23416665 162800897651538 6815283130681786368 n

Máš nejaký beauty trik, napríklad použiť rúž ako očný tieň či lícenku?

Rúže by som na oči nepoužívala, keďže majú väčšie množstvo červeného alebo ružového pigmentu, ktorý sa ťažšie odličuje. Ale na líčka, na dosiahnutie „vyštípaného“ vzhľadu pokojne áno. A môj tajný trik? No to už potom nebude veľmi tajný... (smiech) Použite napríklad číry lesk na pery na vyčesané obočie. Tento trik pozdvihne váš make-up na vyšší level.

Aké ošetrenie by mala žena po letných mesiacoch dopriať svojej pleti?

Osobne rada navštevujem kozmetiku v SPA klinik, kde mám odskúšane neinvazívne zákroky ako rádiofrekvenciu, vďaka ktorej mám vypnutejšiu pleť, a potom i OXY JET, ktorý je perfektný po lete a nadmernom slnení.

Ktoré osobnosti z beauty sveta ťa inšpirujú najviac?

Za najväčšiu inšpiráciu považujem vizážistku Path McGrath, ktorá je veľmi silnou osobnosťou v beauty svete a rada od nej „odkukávam“. Samozrejme, sledujem viac vizážistov, niekedy sa mi ich práca páči viac, niekedy menej... Osobne však preferujem jednoduché líčenie s jedným výrazným akcentom na tvári. Inšpiráciu tiež hľadám u módnych dizajnérov ako YSL Celine či Tom Ford, ktorí spájajú odev, doplnky a make-up do estetickej harmónie, kde cítim, že i samotný make-up je súčasťou ich umenia.

34542721 224219925035276 1574997647410855936 n

Čomu sa v súčasnosti venuješ najviac?

Okrem fotenia editoriálov do magazínov sa venujem i poradenstvu pre ženy a dievčatá, ktoré chcú vedieť, ako sa nalíčiť, čo im svedčí, aké produkty sú pre ne najvhodnejšie. Robí mi naozaj veľkú radosť, ak má žena pri pohľade na seba spokojný výraz a skonštatuje, že „aká je krásna“. A vtedy si poviem, že moja práca má skutočný zmysel.

Katarína a jej cesta:

Katka má v sebe výtvarného ducha už od študentských čias. Vyštudovala výtvarnú výchovu, ako sama hovorí, zbožňuje ručné a tvorivé práce. Vždy ju k tomu viedla i jej mama, ktorá je pre ňu doteraz najväčšou inšpiráciou. K líčeniu sa pomaly dostávala už na strednej škole, kde líčila, a dokonca strihala spolužiačky, ale občas i učiteľky. V Košiciach absolvovala prvý kurz pre vizážistov a keď jej manžel dostal pracovnú ponuku v Bratislave, otvoril sa jej skutočne úžasný svet a príležitosti, o ktorých sa jej vraj ani nesnívalo. Po zoznámení so známou fotografkou Annou Kovačič prišla prvá práca pre magazín s topmodelkou Lindou Nývltovou. A jej kariéra zrazu nabrala rýchly kurz.

3 každodenné must-have

3365440675254 o 4

 

Make-up Yves Saint Laurent Le Teint Encre de Peau zjednotí odtieň vašej pleti a zakryje jej drobné nedokonalosti.

 
 

giorgio

Giorgio Armani omladzujúci fluid na tvár (Crema Nera Extrema) pokožku intenzívne chráni. Zabezpečuje komplexnú ochranu pred znečisteným ovzduším a UV lúčmi s efektom proti starnutiu pleti. 
 YSL Odličovač Démaquillant Expert Bi-Phase Doux od YSL vás dokonalo a hlavne šetrne zbaví i toho najodolnejšieho make-upu.

 

Text: Radka Vargová, Foto: Lukáš Kimlička, Archív Kataríny Kmecovej, Archív značiek

Článok bol pôvodne uverejnený v magazíne TOP FASHION Jeseň 2018.

2388

Súvisiace články