Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 3. máj 2021

Rôznorodé módne inšpirácie počas druhého dňa MBPFW

Počas druhého prehliadkového dňa Mercedes-Benz Prague Fashion Week predstavili svoje najnovšie kolekcie Lukáš Krnáč, Petra Kubíková a Tereza Rosalie Kladošová. Na prehliadkovom móle sa tak objavili rôznorodé štýly a inšpirácie, ktoré opäť predstavili zaujímavé módne vízie.

Rôznorodé módne inšpirácie počas druhého dňa MBPFW

Počas druhého prehliadkového dňa Mercedes-Benz Prague Fashion Week predstavili svoje najnovšie kolekcie Lukáš Krnáč, Petra Kubíková a Tereza Rosalie Kladošová. Na prehliadkovom móle sa tak objavili rôznorodé štýly a inšpirácie, ktoré opäť predstavili zaujímavé módne vízie.

Lukáš Krnáč

Kolekcia Lukáša Krnáča niesla názov Noveau Western, čo nám napovedá aj o samotnej inšpirácii a téme. Zároveň nadväzuje na jeden z modelov predchádzajúcej kolekcie dizajnéra a rozvíja tému cowgirl. Moderná kovbojka Lukáša Krnáča nosí prepracovaný cowgirl kostým, ktorý v sebe prepája prvky retro nostalgie, ale aj moderného módneho dizajnu. V kolekcii sa tiež vyskytuje inšpirácia z kultového filmu Thelma & Louise od Ridleyho Scotta, ktorá do jednotlivých modelov prináša nádych estetiky 80. a 90.rokov.

Ženské siluety sa stretávajú so streetwearovými prvkami a odkazujú na svoj pôvod vo westernovej subkultúre. Miešajú sa tak ostré ramená s úzkym pásom a ležérnym stylingom žiat, ktoré hovoria o individualite každej nositeľky. Kolekcia mieša modely inšpirované couture, ale aj nositeľné siluety na každý deň. Farebná schéma sa zase sústreďuje na neutrálne tóny, ktoré dopĺňajú akcenty v lososovej či slivkovej. Dizajnér však nezabúda ani na udržateľnosť a preto si pre túto kolekciu zvolil materiály pôvodom z EÚ.

Petra Kubíková

Kolekcia STARDUST Petry Kubíkovej vyplynula z predchádzajúcej tvorby dizajnérky a predstavuje tak voľné pokračovanie jej tvorby. V tejto kolekcii dominuje inšpirácia samotným materiálom. Dizajnérka ich zhromažďovala v priebehu posledných 6 rokov a čakala na vhodnú príležitosť na ich prepojenie. Charakteristický trench coat tak v kolekcii získava ešte dominantnejšiu pozíciu, kedy zaujme svojou prepracovanosť, celú kolekciu otvára aj uzatvára, následne sa jeho silueta pretvára do iných kúskov, napríklad šiat či športových búnd.

Farebná paleta kolekcie sa nesie v tónoch modrej, sivej, čiernej, ale aj v sviežich akcentoch bielej alebo citrónovo žltej. Dôsledný výber materiálov sa odráža aj v materiáloch - dizajnérka využíva zamat aj satén, ktoré posúvajú kolekciu na nový level. V každom modeli vyniká podstata zvolených látok, ktoré na jednej strane pôsobia mimoriadne ležérne a nositeľne, avšak okamžite dokážu zaujať svojou výnimočnosťou.

Tereza Rosalie Kladošová

Tereza Rosalie Kladošová predstavila kolekciu LINGER IN JOY, v ktorej experimentuje s technikou sieťotlače a farebnými kombináciami. Odkazuje na príbeh tajuplnej záhrady, do ktorej sa vlámali sestry z predchádzajúcej kolekcie Sister Rosalia Club. Záhrada sa v tejto kolekcii transformuje do rozkvitnutého raja, ktoré slúži ako dominantná téma plná rozpuku. Rozkvitnutá záhrada tiež symbolizuje náš vnútorný rozkvet, na čo dizajnérka využíva experimentálnu techniku sieťotlače, ktorú vnímala ako tvorbu obrazov.

Siluety evokujú rozkvitnuté kvety a detaily ako riasenie rukávov alebo zvonové nohavice takisto nadväzuje na detaily zo sveta flóry. Tak, ako celá tvorba dizajnérky, aj táto kolekcia je poháňaná farbami, ktoré jej umožňujú skúmať neprebádané a zároveň hrať hlavnú rolu vo vývoji jednotlivých modelov. Aj v tomto prípade dostávajú jednotlivé modely úplne iný, nový ráz vďaka výrazným farbám a netypickým kombináciám, ktoré podčiarkuje aj výber materiálov.

Foto: © 2021 Mercedes-Benz Prague Fashion Week

887

Súvisiace články