Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 26. február 2021

Pocitové možnosti II. podľa Prady

Spoločná kolekcia Miuccie Prady a Rafa Simonsa je inšpirovaná ideou transformácie a otvárania možností. Zároveň poukazuje na to, že muži aj ženy vsebe zosobňujú mužské aženské prvky.

Pocitové možnosti II. podľa Prady

 Spoločná kolekcia Miuccie Prady a Rafa Simonsa je inšpirovaná ideou transformácie a otvárania možností. Zároveň poukazuje na to, že muži aj ženy v sebe zosobňujú mužské a ženské prvky.

V tejto kolekcii nám značka Prada predstavuje priestor, ktorý vzniká medzi protipólmi – napríklad medzi jednoduchosťou a komplexnosťou, eleganciou a praktickosťou, medzi limitovaním a uvoľnením. Skúma slobodu, ktorá prekonáva hranice konvencií, čo sa odzrkadľuje na slobode tela. Kolekcia kladie vysoký dôraz práve na telo, zvýrazňuje jeho pohyby a aktivitu, čo jednotlivé kúsky podčiarkujú vďaka charakteru materiálov a strihov.

Prada Womenswear AI21 fashion show parade 03

Plisé je zosobnené v šatách, krajčírsky prevedená kostýmy zase odkazujú na univerzálnu klasiku, no zároveň poodhaľujú telo, ktoré by bolo iné stiesnené. To, čo sme doteraz považovali za samozrejmé je pretavené do úplne novej podoby, večerné šaty tak získavajú utalitariánske prvky a dokonalo skonštruované kabáty zase vynikajú vo výrazných, svetlých farbách. Výber materiálov bol postavený na kontrastoch, ktoré búrajú tradičné vnímanie látok.

Prehliadkové kulisy boli opäť skonštruované s udržateľnosťou na mysli. Tak, ako to bolo pri pánskej kolekcii, aj dámske kulisy boli tvorené z upcyklovaných materiálov. Zároveň všetky materiály, ktoré boli použité na vytvorenie týchto kulís budú následne znovu využité v spolupráci s Meta, firmou, ktorá sa špecializuje na cirkulárnu ekonomiku. Tieto materiály budú následne dostupné na využívanie študentami.

Foto: Prada

912

Súvisiace články