Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 14. júl 2020

Pánska kolekcia od Virgila Abloha predstavená prostredníctvom kreslených postavičiek

Pánska kolekcia Louis Vuitton pre sezónu jar/ leto 2021 snázvom „Správa vo fľaši " bude predstavovaná postupne z Paríža, cez Šanghaj, až po Tokio. Kreatívny riaditeľ spoločnosti sa ju rozhodol odštartovať krátkym filmom sanimovanými postavičkami apriniesol na módnu scénu opäť niečo nové anečakané.

Pánska kolekcia od Virgila Abloha predstavená prostredníctvom kreslených postavičiek

Pánska kolekcia Louis Vuitton pre sezónu jar/ leto 2021 s názvom „Správa vo fľaši " bude predstavovaná postupne z Paríža, cez Šanghaj, až po Tokio. Kreatívny riaditeľ spoločnosti sa ju rozhodol odštartovať krátkym filmom s animovanými postavičkami a priniesol na módnu scénu opäť niečo nové a nečakané.

Tento netradičný formát je dôkazom toho, že Virgil kladie dôraz na diverzitu, inkluzivitu a jednotu.

Krátky film

Film sa odohráva v parížskom dome zakladateľa značky a sleduje pracovníkov, ktorí nakladajú novú kolekciu Louis Vuitton do kamiónov určených na prepravu do riečnych člnov po parížskej Seine. Vidíme, ako člny pomaly opúšťajú Paríž, na nich sa však nachádza partia čiernych pasažierov- animovaných postavičiek.

WWD LV SS21 ArticlePhoto 1

WWD LV SS21 ArticlePhoto 2

Módna prehliadka

6. augusta 2020 po dlhej plavbe zásielka doráža do Šanghaja a módna prehliadka pánskej kolekcie Louis Vuitton pre sezónu jar/ leto 2021 môže konečne začať. Zoooom a jeho kamaráti, ktorí už nie sú len nakreslení, ožívajú spolu s kolekciou, ktorá skúma obľúbené témy Virgila Abloha, akými sú Chlapčenstvo a pohľad dieťaťa na svet.

Každá postavička je iná a spolu dohromady predstavujú hlbokú vieru v inkluzivitu, ktorá je prítomná vo všetkých pánskych kolekciách Louis Vuitton. Kolekcia sa následne vydá na ďalšiu cestu - do Tokia, kde prebehne tretia módna prehliadka.

Filozofia upcyklovaných kúskov

Súčasťou kolekcie je aj iniciatíva upcyklovaného oblečenia naprieč kreatívnymi platformami. Pánska kolekcia jar/ leto 2021 sa teda riadi filozofiou upcyklingu, čo v preklade znamená nové oblečenie a doplnky kreatívne prepracované zo starého materiálu.

louis vuitton 1365600326 sm

Koncept, ktorý mení módu a sezónnosť

Tým, že Virgil Abloh vysiela svoju novú kolekciu na cesty, hlási sa ku globálnej komunite Louis Vuitton a stretne sa tak s klientmi v ich vlastnom prostredí. Na tejto ceste, ktorá sa prípadne rozšíri o ďalšie destinácie, sa kolekcia bude transformovať v organickom dialógu s rôznymi kultúrami a národmi sveta. Bude to slobodný rozhovor medzi značkou, jej klientelou a priaznivcami. Tento koncept posúva hranice tradičných konvencií módy a sezónnosti.

Zdroj foto: Louis Vuitton 

962

Súvisiace články