Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 7. júl 2020

Kolekcia Chanel Haute Couture pre sezónu jeseň-zima 2020/21

Všetci sme netrpezlivo čakali na predstavenie novej kolekcie Chanel Haute Couture, ktorú módny dom Chanel svetu odhalil prostredníctvom video prezentácie. Kolekcia viac inšpirovaná Karlom Lagerfeldom ako Gabrielle Chanel sa nesie vduchu sofistikovanosti apunku avzdáva tak hold svetu ikonického návrhára, ktorý bol so značkou spájaný 3 dekády.

Kolekcia Chanel Haute Couture pre sezónu jeseň-zima 2020/21

Všetci sme netrpezlivo čakali na predstavenie novej kolekcie Chanel Haute Couture, ktorú módny dom Chanel svetu odhalil prostredníctvom video prezentácie. Kolekcia viac inšpirovaná Karlom Lagerfeldom ako Gabrielle Chanel sa nesie v duchu sofistikovanosti a punku a vzdáva tak hold svetu ikonického návrhára, ktorý bol so značkou spájaný 3 dekády.

Pri navrhovaní najnovších modelov Haute Couture pre značku Chanel, sa kreatívna riaditeľka Virginie Viard rozhodla staviť na zložitosť , sofistikovanosť a prepracovanosť. Kým predošlá kolekcia pre sezónu jar/leto bola jednoznačne smerovaná k jednoduchosti, tridsať modelov aktuálnej zbierky je práve naopak odrazom túžby po trblietavom bohatstve a šperkoch. Niektoré z nich sú dokonca doplnené šperkmi z kolekcií CHANEL High Jewelry.

Punková princezná

"Pri navrhovaní novej kolekcie som premýšľala o punkovej princeznej, ktorá za úsvitu vychádza z Le Palace. V taftových šatách s veľkými vlasmi, perím a množstvom šperkov." prezradila kreatívna riaditeľka Virginie Viard. „Karl by presne tieto sofistikované ženy, ktoré sú výstredné a skvele oblečené v Le Palace sprevádzal,“ dodala.

11 LOOK 11 photo by Mikael Jansson  12 LOOK 12 photo by Mikael Jansson 

13 LOOK 13 photo by Mikael Jansson

Páči sa mi pracovať takýmto spôsobom a ísť opačným smerom, ako som to urobila naposledy. Chcela som zložitosť a sofistikovanosť. “ vysvetlila Virginie.

Pri tvorení najnovšej Haute Couture kolekcie sa všetci partneri spoločnosti Chanel, vrátane Métiers d´art Lesage, Montex, ako aj Lemarié a Goossens rozhodli prispieť k vzácnym a ikonickým tvídom zdobeným flitrami, štrasmi, kameňmi a korálikmi.

14 LOOK 14 photo by Mikael Jansson  17 LOOK 17 photo by Mikael Jansson 

Ultra rockový romantizmus

Čierne a sivé farebné tóny sú v kolekcii osvetlené ružovými odleskami . Šnúrky obohacujú bolerové bundy spolu s tvídom zo striebornej stuhy a bunda so zúženým pásom sa nosí cez zužujúce sa nohavice v čiernom semiše, čo je najvyšším znamením ultra-rockového romantizmu. „Haute Couture je pre mňa romantická svojou podstatou. V každom z týchto siluiet je veľa lásky. “

18 LOOK 18 photo by Mikael Jansson

19 LOOK 19 photo by Mikael Jansson  20 LOOK 20 photo by Mikael Jansson 

Chanel Haute Couture pre sezónu jeseň-zima 2020/21 je prepojením vznešenej autority hrdiniek z obdobia 19.storočia, trblietavého sveta Karla Lagerfelda a punkových prvkov, ktoré dodali celej zbierke ten správny šmrnc.

 

21 LOOK 21 photo by Mikael Jansson  30 LOOK 30 photo by Mikael Jansson 

28 LOOK 28 photo by Mikael Jansson

Foto: Chanel

2149

Súvisiace články