Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 26. január 2020

Najlepšie kolekcie z Haute Couture Week-u SS20

Vysoká móda posúva hranice vnímania módneho dizajnu ďalej. Je odvážna, progresívna aodráža tie najodvážnejšie estetické sny.

Najlepšie kolekcie z Haute Couture Week-u SS20

Vysoká móda posúva hranice vnímania módneho dizajnu ďalej. Je odvážna, progresívna a odráža tie najodvážnejšie estetické sny. Ako si svoje kolekcie vysnívali prestížne módne domy? Predviedli nám to na poslednom Haute Couture Week-u v Paríži.

 

Viktor & Rolf

Dizajnérske duo Viktor Horsting a Rolf Snoeren od roku 2016 využíva na svoje haute couture kolekcie nevyužité látky z minulých kolekcií. Do roku 2020 sa ich nazbieralo toľko, že si mohli dovoliť vytvoriť patchworkovú kolekciu s netypickým hippie duchom. Bohaté vzory poprepletané medzi sebou, priznané švy a voľné siluety pôsobili étericky aj moderne. Ich cieľom bolo vytvoriť kolekcia, ktorá bude pôsobiť roztomilo a drzo zároveň, čomu im pomohla aj štedrá dávka čipky, háčkovaných prvkov, prešívaných detailov a šifónu. Nechýbali ani objemné stuhy a volány, riasenie a ich vrstvenie.

Valentino

V tejto kolekcii sa Pierpaolo Piccioli vzdal svojich objemných a padavých rób, ktorými módny dom Valentino preslávil a skúsil to inak. Zameral sa na čisté strihy, jednoduché siluety, ktoré sa však stále istým spôsobom zahrávali s objemom. Využil rôznorodé štruktúry, vzory a nezabudol na výrazné farby a ich kombinácie, ktoré mu sú vlastné. Kolekcia vynikala old-glamour duchom, ktorý sa prelínal s výrazne moderným prístupom, ktorý zabezpečovali kreatívne zladené farby.

Chanel

Inšpiráciou pre túto kolekciu bol životný príbeh Coco Chanel, ktorá strávila významnú časť detstva v kláštore, kde ju vychovávali mníšky. Strohé línie a čierno-biela kombinácia je inšpirovaná práve ich odevmi, rovnako ako aj výrazné goliere. Pančuchy v kombinácii s podkolienkami opäť spomínajú na detskú módu z minulosti, pričom si zachovávajú „dospelácky“ vzhľad a parížsky rukopis typický pre Virginie Viard. Nechýba poriadna dávka chanelovského tvídu, ktorá sa v kolekcii objavuje na šatách aj kostýmoch, ale aj moderné využitie šifónu a čipky.

Givenchy

Clare Waight Keller je obrovskou milovníčkou záhrad a kvetín, čo sa odrazilo na jej poslednej kolekcii inšpirovanej anglickou záhradou pri hrade Sissinghurst, ktorú považuje za najromantickejšie miesto v Británii. Do toho pridala typické siluety založené na čistých líniách a pánskych prvkoch. V kolekcii sa objavili klobučnícke prvky z 50.rokov, ktoré v kombinácii s inovatívnym využitím rastlinných motívov vytvárali skutočne unikátnu kolekciu.

Maison Margiela

Upcyklovaná kolekcia Maison Margiela začala vznikať po tom, ako si John Galliano so svojim tímom povedali, že na svete existuje až príliš veľa oblečenia. Rozhodli sa teda využiť už existujúce materiály a modely, ktoré prešili, otočili na ruby alebo jednoducho prerobili. V kolekcii kombinuje protichodné materiály ako hodváb a ľan, pričom sa vôbec nebráni zachovaniu surovosti jednotlivých materiálov. Vďaka tomu vyzerajú výsledné kreácie nedokončene a rebelsky, avšak svojim spôsobom vytvárajú nový pohľad na módu.

Foto: Indigital

1521

Súvisiace články