Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 27. september 2016

Bratislavské módne dni: Štyri dni módy úspešne odštartovali

Obdobie Fashion Weekov je v plnom prúde a dočkalo sa aj Slovensko. Bratislavské módne dni začali tento pondelok v Refinery Gallery a to vo veľkom štýle.

Bratislavské módne dni: Štyri dni módy úspešne odštartovali

Obdobie Fashion Weekov je v plnom prúde a dočkalo sa aj Slovensko. Bratislavské módne dni začali tento pondelok v Refinery Gallery a to vo veľkom štýle. Svoje aktuálne kolekcie predviedli dizajnéri Jana Polak, Michaela Ľuptáková, Taťána Kovaříková, Monika Vontszemuova, Ivana Rosová a značky Rozbora Couture, Alice & Alice, MARMARE fashion design či Coccinelle.

Módnu udalosť slávnostne otvorila riaditeľka podujatia Mária Reháková, ktorá vyslovila podporu mladým aj renomovaným dizajnérom, ktorí sa počas BMD predstavia. Aktuálne trendy sa premietli aj do odprezentovaných kolekcií.

Línia od Rozbora Couture stavila na výrazne štruktúrované pleteniny v kombinácii s pánskymi prvkami, no nechýbali ani ženské kúsky ako plisované sukne, ktorým na elegancii pridávali metalické elementy. Objavili sa transparentné látky, ktoré boli efektne doplnené čipkou či výšivkami, vďaka ktorým modeli získali na sofistikovanosti.

Ivana Rosova Fashion Group predstavila nežnú kolekciu plnú kvetov a ženských siluet. Odtiene ružovej, červenej aj tyrkysovej boli podčiarknuté nadčasovými strihmi, zatiaľ čo sukňový kostým stavil na tlmené púdrové odtiene sivomodrej.

Aktuálny športový look sa objavil v kolekcii od Jany Polak, ktorá ho zvýraznila výberom farieb. Miesto si tu však našli aj elegantné modely v slonovinovej a staroružovej.

Záplava čipky a volánov! Taká bola kolekcie z dielne MARMARE fashion design. Kolekcia plná zvodnosti a ženskosti predviedla modely z transparentných materiálov, ktoré sa vďaka strategicky umiestneným čipkovaným detailov zahrávali s fantáziou.

Ako sme mohli vidieť na svetových prehliadkových mólach, inšpirácia 80.rokmi je momentálne trendy, čo využila vo svojej kolekcii Michaela Ľuptáková. Rozšírené rukávy, kvetované vzory, ale aj veľmi aktuálne zamatové šaty, nás preniesli v čase do obdobia glam rocku.

Monika Vontszemuova tiež stavila na sofistikovanosť kolekcie. Predviedla prepracované modely doplnené o čipku a kvetované vzory, ale aj luxusnú kombináciu zlatej a čiernej.

Čierna bola dominantnou témou aj v kolekcii Taťány Kovaříkovej, ktorá ju predviedla v rôznych formách od kože až po čipku. Efektne ju zakomponovala do modelu aj popri výraznej žltej, kedy priamočiarosť strihov nechala vyniknúť jej krajčírskemu umeniu.

Priestor dostala aj módna značka Alice & Alice, ktorá svojou detskou kolekciou dokázala, že aj móda pre tých menších môže byť štýlová. Stačila na to biela a čierna, prúžky a štvorce, vďaka čomu dosiahli hravý, no moderný look.

Talianska značka Coccinelle opäť raz dokázala, že patrí k tým najštýlovejším. Predviedla farebnú a rôznorodú kolekciu, od ruksakov z brúsenej kože až po trendové crossbody kabelky. 

Foto: Ramon Leško

    3264

    Súvisiace články