Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 7. september 2016

MBPFW - 2. deň

Nedeľa sa opäť niesla v duchu dizajnu a módy. Počas druhého dňa Pražského Fashion Week-u odprezentovali svoje kolekcie dizajnéri ako Miro Sabo, Klára Nademlýnská či Monika Drápalová.

MBPFW - 2. deň

Nedeľa sa opäť niesla v duchu dizajnu a módy. Počas druhého dňa Pražského Fashion Week-u odprezentovali svoje kolekcie dizajnéri ako Miro Sabo, Klára Nademlýnská či Monika Drápalová.

PASTELY

Pre tento deň boli typické najmä pastelové tóny z rôznych uhlov pohľadu. Dizajnérka Petra Balvinová stavila na svetloružovú, bielu a kontrastnú červenú, ktoré sa objavovali v modeloch inšpirovaných pánskymi trendmi, ale aj v rafinovane ženských siluetách. Svoje miesto si tu našli aj oversize prvky. V kolekcii od dvojice ALTER ERA takisto dominovali pastely, no tie boli efektne skombinované s detailmi vo výraznej kráľovskej modrej či fuksiovej. Skladané sukne a sofistikované strihy navyše šikovne skombinovali s geometrickými potlačami. Podobnou filozofiou sa riadil aj Miro Sabo, ktorý doplnil pastelové farby o elektrickú modrú, červené detaily, ale našli sa aj „all-black-everything“ modely. Nenútenosť modelov podčiarkovala ich vzdušnosť a hravosť.

alter era balvinova sabo

POTLAČE

Klára Nademlýnská sa pohrala s potlačami, ktoré dopĺňali dominantnú bielu v rôznych prevedeniach. Našli sa tu dievčenské prvky vo forme jemných plisovaných detailov či čipky, ale aj kožené a vybíjané detaily. Modely od Lukáš Lindner Atelier priniesli širokú paletu strihov od korzetov až po bombery. Všetky však hýrili farbami, mnoho z nich zaujímavými potlačami či kovovými odleskami. Kolekcia Moniky Drápalovej bola charakteristická práve výraznými potlačami v tmavých odtieňoch červenej či fialovej, čo jej pridalo na tajomnosti.

nademlynska lindner drapalova

ROCK 'N ROLL

Martina Špetlová je jednou z najvýznamnejších českých návrhárok. Jej módna kariéra sa začala v Londýne, čo sa pravidelne odzrkadľuje na jej modeloch. Tento krát je jej kolekcia, hravá a drsná zároveň, farebná a pritom temná. Presne ako hlavné mesto Anglicka.

Spetlova1 Spetlova2 Spetlova3

    1916

    Súvisiace články