Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Celebrity / 15. január 2020

Michael Kovačik a jeho róby z Plesu v opere: Ako postupoval pri ich navrhovaní?

Plesovú sezónu odštartoval jubilejný dvadsiaty ročník Plesu v opere, kde sa predviedli nielen príťažlivé dámy ale aj módni dizajnéri prostredníctvom svojej tvorby. Michael Kovačik známy svojou precíznosťou a minimalizmom svoj rukopis nezaprel ani pri navrhovaní plesových rób pre trojicu známych Sloveniek.

Michael Kovačik a jeho róby z Plesu v opere: Ako postupoval pri ich navrhovaní?

Plesovú sezónu odštartoval jubilejný dvadsiaty ročník Plesu v opere, kde sa predviedli nielen príťažlivé dámy ale aj módni dizajnéri prostredníctvom svojej tvorby. Michael Kovačik známy svojou precíznosťou a minimalizmom svoj rukopis nezaprel ani pri navrhovaní plesových rób pre trojicu známych Sloveniek.

Michaela Kociánová

Michaela mala oblečené biele šaty s vlečkou. „Mám rada minimalistické veci, preto mi Miškov štýl veľmi sedí a stačilo nám dohodnúť sa na zopár základných veciach a čoho sa chceme držať. Pri prvom fitingu sme šaty jemne pozmenili a zrušili rukavice. Pri druhej skúške sme sa zamerali na štólu a jej správneho usadenia. Uvažovali sme, či zvolíme vlečku alebo nie. Vo finále som sa v nich cítila neskutočne príjemne a moje očakávania boli naplnené,“ hovorí Michaela.

 unnamed  unnamed 3 

A čím sa nechal inšpirovať pri týchto šatách módny návrhár? Dokonalou postavou topmodelky. „Chcel som nechať vyniknúť siluetu Michaely a jej reč tela. Zvolili sme bielu farbu. Podľa mňa je na červený koberec ideálna. Čo sa týka materiálu, použil som hodvábny žoržet a organzu. Pre ozvláštnenie sme zaexperimentovali s 3D aplikáciou, do ktorej sa dala vsunúť ruka ako do vrecka. Šaty sa šili na poslednú chvíľu a len 3 dni pred plesom sa konala prvá skúška. Dokonca ešte v deň plesu sa došívali a celá realizácia šiat trvala asi 40 hodín,“ hovorí Michael.

 unnamed 4Michaela Kociánová, topmodelka s dizajnérom.

 

Barbora Franeková

Barbora predviedla nádhernú čiernobielu róbu s vlečkou, zaujímavým riasením okolo pliec a dekoltu. „Pôvodne Michael plánoval veľkú objemnú sukňu, no nakoniec sme od tohto plánu upustili. Stavili sme na jednoduchší a užší strih, keďže mám rada minimalizmus. Rovnako mi sedela čiernobiela kombinácia, ktorá je overenou klasikou. Jediné, čo sme jemne pozmenili bol výstrih, kde sme pridali viac látky a tak ho zmenšili,“ hovorí Barbora, ktorej sa o styling a vizáž postarali Andrej Kusalík a Patrik Suši Veselý.

0D4A0217

Zmeny strihu šiat potvrdzuje aj dizajnér: „Počas skúšok sme experimentovali. Jemne sme pozmenili strih, zmenšili sme výstrih a dohodli sa na „tubovej“ sukni.“ Pre Michala bola čiernobiela kombinácia premiérou: „Doteraz som robil vždy len jednofarebné modely, takže kombinácia farieb bola pre mňa premiéra. Snažil som sa zvýrazniť Barborine prednosti, inšpiroval som sa pompéznym odovzdávaním Oscarov. Celé šaty sú z hodvábu a hodvábneho dišesu.“

 0D4A0199 2

Look hollywoodskej divy 40. rokov dotvorili diamantové šperky značky AHARON – 1. klenotnícky dom na Slovensku. Išlo o dva náramky (tennis bracelet a päťradový náramok), dva náhrdelníky a prsteň s farebnými diamantmi a jedným centrálnym bielym diamantom.

 0D4A0550 2Barbora Franeková, šéfredaktorka TOP FASHION a Michael Kováčik, módny návrhár, riaditeľ Miss Slovensko

 

Jana Hossová

Manželka hokejovej hviezdy Jana Hossová zažiarila v snehobielej minimalistickej róbe, ktorej návrhár presne trafil jej štýl „Janka všetko nechala na mňa. Jediné vodítko pre mňa bolo to, že má rada minimalizmus a bielu farbu. Navyše, bola na plese po prvýkrát a biela je farbou debutantiek. Stavil som na asymetrický strih, kombináciu viskózy a hodvábu. Dramatickosť a honosnosť sme dosiahli efektným plášťom,“ opisuje návrhár.

Jana HossovaJana Hossová v šatách Michaela Kovačika, o styling sa postaral Andrej Kusalík

Foto: Maria Alkhimova, Michael Kovačik, Ples v opere

2901

Súvisiace články