Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Celebrity / 26. august 2019

Kate Hudson založila udržateľnú značku

Kate je jednou zprvých celebrít, ktoré sa dali do vlastného podnikania. Vroku 2013 založila značku športového oblečenia Fabletics, atento rok ktomu pridáva vlastnú módnu líniu, ktorú nazvala Happy x Nature.

Kate Hudson založila udržateľnú značku

Kate je jednou z prvých celebrít, ktoré sa dali do vlastného podnikania. V roku 2013 založila značku športového oblečenia Fabletics, a tento rok k tomu pridáva vlastnú módnu líniu, ktorú nazvala Happy x Nature.

Tak ako všetci influenceri, aj Kate pravidelne dostáva ponuky na najrôznejšie propagácie, vrátane tých módnych. Práve to ju inšpirovalo k založeniu vlastnej značky. „Mohla som si vybrať či budem ďalej propagovať, alebo si vyhrniem rukávy a vytvorím vlastné produkty, na ktorých mi bude záležať,“ povedala herečka. Zároveň dodáva, že vždy túžila založiť vlastnú značku ready-to-wear kúskov, no až teraz jej to dávalo zmysel. „V tomto prostredí som však chcela vytvoriť niečo, čo bude zodpovedné v dnešnom svete,“ hovorí. Práve preto je 50% materiálov značky Happy x Nature získaných z udržateľných zdrojov. Využíva napríklad aj materiál repreve, ktorý je vyrobený z recyklovaných plastových fliaš, no okrem toho spolupracuje aj s firmou Cone Denim, ktorá je zodpovedná za výrobu udržateľnej džínsoviny. Každý model džínsov tak bol vyrobený z dvoch použitých, plastových fliaš.

2

3

Debutová kolekcia pozostáva z 35 kúskov, a každý z nich je zabalený do rozložiteľných obalov. Napriek tomu sa herečka nepovažuje za eko bojovníka. „Učím sa počas procesu,“ priznáva a hovorí, že nie je aktivistka, no učí sa žiť zodpovednejšie. „Milujem oblečenie, mám rada krásne, luxusné kúsky, ktoré však nie sú dobré pre životné prostredie. Môžem však začať proces, v ktorom nájdem zodpovedný prístup a zachovám krásu módy,“ hovorí Kate Hudson.

4

V kolekcii nájdete šaty, džínsy, topy, svetríky aj nohavice či saká. Ladené s v nadčasových strihoch, farbách a motívoch, čiže ich nebudete musieť vyhadzovať po jednej sezóne. Na to, že ide o udržateľnejšiu líniu sú aj samotné ceny produktov veľmi priaznivé, pohybujú sa od 42 do 265 eur a dostupné sú online na stránkach happyxnature.com a v Selfridges.

Foto: archív značky

1302

Súvisiace články