Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 29. september 2019

Najlepšie kolekcie z PFW II.

Vybrať to najlepšie zTýždňa módy vParíži je vždy ťažké. Toľko inovatívnych kolekcií, módnych vizionárov adokonalého dizajnu sa pohromade len tak často nevidí.

Najlepšie kolekcie z PFW II.

Vybrať to najlepšie z Týždňa módy v Paríži je vždy ťažké. Toľko inovatívnych kolekcií, módnych vizionárov a dokonalého dizajnu sa pohromade len tak často nevidí. Napriek tomu sme vybrali ďalších 5 kolekcií, ktoré stoja za pozornosť a ktoré opäť posunuli hranice módy o čosi ďalej. Pozrite si ich s nami.

Loewe

Každý vie, že značka Loewe bola postavená na precíznej remeselnej práci, prepracovaných detailoch a nadčasovosti. Touto kolekciou kreatívny riaditeľ Jonathan Anderson dokázal, že tieto elementy majú svoje miesto aj v modernej móde. „Extrémy ženskosti a luxusu posunuté do éterických výšin,“ takto opísal svoju najnovšiu kolekciu dizajnér a dodal, že tentokrát sa spoliehal na technickú dokonalosť, ktorou nahradil surové lemy. Výsledkom bola jemná kolekcia plná jednoduchých siluet a krásnych detailoch, ktoré vytvárali minimalistický boho look. Už viete, prečo všetci milujú Loewe?

 

Vivienne Westwood

Komu chýbala rebelská móda podľa Vivienne Westwood na prehliadkových mólach? Teraz sa vrátila pod taktovkou dizajnéra Andreasa Krnothalera, ktorý sa postaral o poriadne avantgardnú kolekciu. „Každý look má svoj vlastný svet,“ povedal dizajnér a my s ním musíme jedine súhlasiť. Módny prístup, ktorý vytvára nesúvisiace modely na základe aktuálnych životných stereotypov si obľúbil napríklad aj Demna Gvasalia. V Andreasovom podaní sme tak mohli pozorovať rôzne persóny ako obchodný zástupca, cestovateľ či turista, iné zase vyobrazovali spomienky na rôzne momenty z dizajnérovho života. Každý model bol navyše vyrobený z nevyužitých látok, ktoré stáli dlhé roky v skladoch, čo zase naplnilo očakávania z pohľadu udržateľnosti.

Haider Ackerman

V prehliadke Haider Ackerman si prišli na svoje všetci milovníci čistých strihov a jednoduchých siluet. Dokonale strihané saká, nohavice a šortky v základných tónoch sivej či čiernej sa miešali s prepracovanými grafickými detailmi v plných tónoch zelenej či modrej. Kolekcia plynulo prechádzala od jednoduchosti do minimalistickej zdobenosti, kde sa objavila hra s objemom, riasenie, asymetria či hry s potlačami a farbami.

Balenciaga

Ak ste si mysleli, že tvorba spomínaného Demnu Gvasaliu už nemôže byť viac ironická, boli ste na omyle. Všetko od výberu lokality po dizajn prehliadkového setu až po vizáž modeliek bola teatrálne ironická, ako nikdy predtým. Typické „kancelárske“ kúsky na čele so sakami a lá 80.roky mali široké ramená a boli ešte viac oversized ako v minulosti. Objavili sa tu aj velúrové minišaty, ktoré sú poznávacím znamením značky, či modely s potlačou Hello Kitty. Jednoducho Balenciaga opäť prekvapila. V dobrom či v zlom? To necháme na vás.

Valentino

Rozprávka v modernom prostredí, aj tak by sme mohli opísať najnovšiu kolekciu módneho domu Valentino pod vedením Pierpaola Piccioli. Oslepujúco biele modely doplnené minimalistickými zlatými šperkami striedali neónové tóny v ženských strihoch. Siluety boli o čosi odvážnejšie ako zvyčajne, odhaľovali viac kože, no tým najkrajším spôsobom. Transparentné materiály povzbudzovali predstavivosť, zatiaľ čo splývavé látky vytvárali dojem tajomnosti. Éterická kolekcia ako stvorená do leta v meste či pri mori sa tak stala skutočnosťou.

Foto: Indigital

1433

Súvisiace články