Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 25. január 2019

Najlepšie kolekcie z Couture Week-u II.

Na haute couture je najlepšie to, že sa na konkrétne modely môžete pozerať donekonečna anikdy vás neprestanú baviť. Medzi tie sa zaradili aj kolekcie odprezentované na poslednom Fashion Week-u, vrátane Givenchy, Christian Dior či Schiaparelli.

Najlepšie kolekcie z Couture Week-u II.

Na haute couture je najlepšie to, že sa na konkrétne modely môžete pozerať donekonečna a nikdy vás neprestanú baviť. Medzi tie sa zaradili aj kolekcie odprezentované na poslednom Fashion Week-u, vrátane Givenchy, Christian Dior či Schiaparelli.

Christian Dior

Maria Grazia Chiuri dokáže neustále posúvať vnímanie tradičného módneho domu Christian Dior na úplne novú úroveň. Tentokrát sa inšpirovala umením pantomímy, ktoré doplnila punkovým nádychom. Extravaganciu cirkusu prepojila so strašidelnou temnotou, ktorá však v sebe mala sofistikovanú gracióznosť.

 

Givenchy

Módny dom Givenchy sa jemne namočil do temnej elegancie, ktorá bola typická ešte počas tvorby ikonického Huberta de Givenchy. K tomu sa primotal futurizmus s nádychom fetišu, ktorý však ešte nezažil takúto sofistikovanú podobu ako práve v tejto kolekcii. Hra s ostrosťou, čistotou, objemom a farbou dopadla nad očakávania.

 

Schiaparelli

Rôznorodosť štýlov, materiálov, farieb, aj inšpirácií. Ikonický módny dom Schiaparelli predstavil, ako sa dá širokospektrálny záber pretaviť do jedinej, no pritom dokonale zladenej kolekcie. Miešali sa tu vplyvy 80.rokov aj náboženské motívy, sochárske prvky aj romantické detaily.

 

Jean Paul Gaultier

Námornícke motívy, čínske prvky a sochársky prístup si našli svoju cestu do najnovšej kolekcie Jean Paul Gaultier. Každý z modelov vynikal dokonalým krajčírskym umením, no rôznorodým prístupom. Zatiaľ čo niektoré modely očarili svojou komplikovanou podstatou, iné nechali vynikať jednoduchosť.

Valentino

Coutouriér Pierpaolo Piccioli sa pri tvorbe tejto kolekcie inšpiroval romantizmom aj renesanciou. Založil ju na princípoch klasickej haute couture, no pritom zmenil jeho podstatu. “Haute couture nikdy nebolo vyrábané pre čierne ženy, toto som chcel zmeniť. Viac ako polovica modeliek v show boli černošky, čo úplne zmenilo perspektívu haute couture,” povedal na margo kolekcie. Prehliadku navyše zatvorila Naomi Campbell.

Foto: Indigital

1363

Súvisiace články