Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 25. február 2019

Najlepšie kolekcie z MFW

Taliansky pohľad na módu bol vždy výnimočný, častokrát sentimentálny amnohokrát progresívny. Všetky tieto pohľady sa objavili na milánskom Fashion Week-u.

Najlepšie kolekcie z MFW

Taliansky pohľad na módu bol vždy výnimočný, častokrát sentimentálny a mnohokrát progresívny. Všetky tieto pohľady sa objavili na milánskom Fashion Week-u.

Gucci

Len málokto rozumie estetike a dizajnérskej vízii kreatívneho riaditeľa Gucci, Alessandra Michelle. Zakždým však dokáže prísť s niečím novým, odvážnym a zaujímavým. Tentokrát sa inšpiroval 16. a 17.storočím, ale aj rôznorodosťou kultúr v súčasnej dobe. Všetko to pospájal do výrazných siluét a excentrických kombinácií materiálov či štýlov.

Alberta Ferretti

Alberta Feretti stvorila modernú kovbojku podľa seba. Elegantné farby pospájala s typickými westernovými prvkami ako klobúky, čižmy či zdobené košele, pridala do toho ženskosť jemných materiálov a úplne nová podoba kovbojskej módy bola na svete.

Prada

Na móle značky Prada sa zjavila Wednesday Adams! Miuccia Prada sa ňou teda minimálne inšpirovala. Táto kolekcia bola totiž odrazom jej vlastnej štúdie o strachu. Kombinovala v nej čipku s kvetinami a tmavými farbami. Inšpirovali ju aj klasické horory ako Frankenstein a takto vyzerá desivá romantika podľa nej.

Salvatore Ferragamo

Kolekcia sústredená okolo rôznorodých podôb kože. Obrovský vplyv tu mali 70.roky a patchwork, kovbojské filmy, ale aj 90.roky so svojim pohľadom na futurizmus. Outfity sa hrali s objemami, ilúziami aj vrstvami.

Versace

Donatella povedala, že “nedokonalosť je novou dokonalosťou” a my s ňou musíme súhlasiť. Jej kolekcia v duchu 90.rokov a hudobného štýlu grunge miešala prvoplánové kúsky vo výrazných farbách a vzoroch, vďaka čomu však vznikali outfity s úplne inou, odvážnou dimenziou.

Foto: Indigital

1459

Súvisiace články