Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 18. február 2020

Najlepšie kolekcie z LFW FW20 II.

Londýnskej módnej scéne vládnu ženy! Dizajnérky ako Simone Rocha, Roksanda či Molly Goddard si opäť získavajú verejnosť svojim unikátnym okom azmyslom pre dizajn.

Najlepšie kolekcie z LFW FW20 II.

Londýnskej módnej scéne vládnu ženy! Dizajnérky ako Simone Rocha, Roksanda či Molly Goddard si opäť získavajú verejnosť svojim unikátnym okom a zmyslom pre dizajn. Nechýbajú však ani velikáni britskej scény ako značka Burberry, ktorá posúva svoju latku opäť o niečo vyššie.

 

Simone Rocha

Centrálnym prvkom kolekcie dizajnérky sa stal nezameniteľný pletiarsky štýl, ktorý pochádza z Aranských ostrovov Írsku. Vlnené kúsky kombinovala s honosne pôsobiacimi hodvábnymi, bavlnenými či šifónovými detailmi v krémovej či jemne zlatistej farbe. Dosiahla tým dokonalá harmóniu outfitu, ktorá balansovala schválne „domotané“ pleteniny. V jej kolekcii však bola zjavná inšpirácia aristokratickou módou histórie, ako aj vízia utilitariánskej funkcie módy z budúcnosti.

 

Burberry

Určite sa zhodneme na tom, že od príchodu Ricarda Tisci sa značka posúva veľmi zaujímavým tempom, aj smerom. Tradičné prvky značky, medzi ktoré patria elegantné kabáty, nohavicové kostýmy, saká či tartanová potlač dokázal pretaviť do moderného dizajnu, ktorý oslovuje mladšie generácie, no pritom neurazí ani starších, skalných fanúšikov. Britská elegancia, zmysel pre luxus sa v tejto kolekcii spojil s experimentátorským duchom dizajnéra, vďaka čomu vznikli zaujímavé kúsky a kreatívne outfity. 

 

Roksanda

Cit pre farby, aký má dizajnérka Roksanda Ilincic sa len tak často nevidí. Jej vnímanie je priam umelecké a vďaka tomu dokáže svoje artistické vízie zhmotňovať aj do módy. Splývavé siluety patria k tomu a nechýbali ani teraz, avšak do toho pridala aj pre ňu nečakané prvky ako hrubé pleteniny v odvážnych štruktúrach, precízne aranžované látky a kreatívne kombinovanie vo vrstvách posunuli jej tvorbu opäť do novej úrovne, avšak bez toho, aby zapredala pre ňu typickú estetiku.

 

Molly Goddard

Lekcie jesenného vrstvenia nám predviedla dizajnérka, ktorá sa preslávila svojimi objemnými šifónovými šatami. Hru s objemom a dievčenskými detailmi sme mohli v jej najnovšej kolekcii vidieť tiež, avšak teraz nám ju predviedla v kombinácii s klasickými svetrami, ktoré podčiarkovali dievčenskosť a britskú, drzú uvoľnenosť. Pod nazberané, volánové šaty obliekla modelkám kárované nohavice a ku romantickej sukni pridala sveter odhaľujúci pupok. Molly sa opäť jednoducho prekonala.

 

Christopher Kane

Dizajnér Christopher Kane pretavil do svojej najnovšej kolekcie obsesiu trojuholníkmi a skutočne sa s nimi vyhral tým najkreatívnejším spôsobom. Vytvoril vďaka nim dráždivé, no zmyselné modely, sofistikované, ale aj extravagantné kúsky. Mnohé kúsky pripomínali svojimi farebnými kombináciami a siluetami 70.roky, vďaka čomu dostala kolekcia jemne hippie nádych. Na druhej strane, množstvo kúskov vynikalo v modernom minimalizme, čo kolekciu okamžite radilo naspäť do súčasných, mestských šatníkov.

Foto: Indigital

965

Súvisiace články