Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 24. september 2019

Najlepšie kolekcie z LFW II.

Aj vLondýne patril Fashion Week mladým, ambicióznym dizajnérom, ktorí sa nebáli odvážnejších ideí. Moderná estetika, minimalizmus, elegancia, androgénnosť aromantika, toto všetko si našlo svoju cestu do najnovších kolekcií Jonathana Andersona či Simone Rocha.

Najlepšie kolekcie z LFW II.

Aj v Londýne patril Fashion Week mladým, ambicióznym dizajnérom, ktorí sa nebáli odvážnejších ideí. Moderná estetika, minimalizmus, elegancia, androgénnosť a romantika, toto všetko si našlo svoju cestu do najnovších kolekcií Jonathana Andersona či Simone Rocha.

J.W.Anderson

Jonathan Anderson je jednou z najvýraznejších osobností aktuálnej britskej, ale aj svetovej módy. Hovorí o tom aj ohromný úspech, ktorý sprevádza značku Loewe, kde pracuje ako kreatívny riaditeľ. Avšak jeho vízia je značná aj pri jeho vlastnej značke. Moderná ženskosť je podľa neho odvážna, minimalistická, miestami provokatívna. Nebojí sa rôznych materiálov a ich kombinácii, no pritom nezabúda ani na jednoduchosť strihov a farieb.

Simone Rocha

Koľko tvári môže mať ženskosť? Simone Rocha už roky dokazuje, že ide o nekončené množstvo. Jej typická estetika je síce sústredená okolo jemnosti, kvetín, čipiek a všetkých tých klasických vyobrazení ženskosti, no netrvá na naivite a romantike. Namiesto toho dáva príležitosť aj pánskym prvkom, futurizmu, retro detailom či dokonca tradíciám. Tento rok si v jej kolekcii našli miesto aj „wren boys,“ katolícki chlapci z írskej kultúry, ktorí koledujú počas Vianoc. Majú punkový štýl avšak aj folklórne prvky.

Molly Goddard

Ako sa dá z maximálne ženských, romantických či doslova princeznovksých detailov vyrobiť moderný punk? Odpoveď na to má už niekoľko rokov Molly Goddard, ktorá sa preslávila svojimi tylovými kreáciami založenými na hre s objemom a volánoch. Jej najnovšia kolekcia sa ubrala trochu iným smerom. Tyl už neexistuje v hlavnej úlohe, necháva vyniknúť aj iné materiály, modernejšie a čistejšie siluety, avšak funguje ako odkaz jej estetiky, ktorý má ešte o niečo silnejší hlas.

Emilia Wickstead

Emilia Wickstead prekvapila jednou z najzapamätateľnejších kolekcií venovaných minimalistickému dizajnu. Moderná móda sa sústreďuje kolo čistoty línií, no pritom sa stáva zabudnuteľnou, úplne inak je to v prípade dizajnérkinej práce. Inšpirovala sa síce príbehom Malé ženy, avšak jej kolekcia bola všetko, len nie predvídateľná. Precízne siluety, premyslené detaily v strihoch a výber farieb sa postarali o vytvorenie nadčasovej kolekcie pre kozmopolitné ženy.

 

Richard Malone

Tvorba dizajnéra bola formovaná samotnými zákazníčkami, ktoré jeho kreácie nosia v reálnom živote. Avšak architektom jeho vlastnej estetiky a filozofie bola je babička, silná žena stelesňujúca matriarchiu. Práve jej venoval svoju aktuálnu kolekciu, ktorou jej vzdal poctu. Do toho primiešal módu zo začiatku druhého tisícročia, svoju závidenia hodnú krajčírsku schopnosť a recyklované materiály. Výsledkom bola odvážna a ambiciózne pôsobiaca kolekcia.

Foto: Indigital

998

Súvisiace články