Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Fashion week / 19. február 2019

Najlepšie kolekcie z LFW I.

Zrejme na žiadnom Fashion Week-u nenájdete takýto rozmer kontrastov, ako práve vLondýne. Na jednej strane sa tu ukazuje história adedičstvo módnych domov ana tej druhej zase rebélia aprogresívne vnímanie módy.

Najlepšie kolekcie z LFW I.

Zrejme na žiadnom Fashion Week-u nenájdete takýto rozmer kontrastov, ako práve v Londýne. Na jednej strane sa tu ukazuje história a dedičstvo módnych domov a na tej druhej zase rebélia a progresívne vnímanie módy.

Burberry

Prvá kolekcia Ricarda Tisci pre Burberry priniesla úplne nový pohľad na značku. Športové kúsky a street wear sa magicky spojil so spomínanou históriou módneho domu, vďaka čomu vznikla doteraz nevídaná kolekcia. Kárované vzory a trench coaty, ktoré sú symbolom módneho domu však ožili pod vplyvom moderny.

 

Mary Katrantzou

Dizajnérka sa pri svojej najnovšej kolekcii inšpirovala prírodnými elementami- vodou, vzduchom, ohňom a zemou, a do toho primiešala kúsok vesmíru. Aj podľa toho vyberala farebnú paletu a materiály, ktoré sa snúbili v éterických modeloch. Volány, pierka či flitre tak mali svoju významnú rolu odkazujúcu na

Victoria Beckham

Victoria je známa svojou minimalistickou, veľmi čistou estetikou, ktorá však bola tentokrát akousi hravejšou. Stále v nej dominovali charakteristické črty ako jednoduché línie, no voľba materiálov a kombinácie farieb pôsobili prístupnejšie a nie tak prísne ako v minulých kolekciách. Dostalo sa tiež do nej teplo a prívetivosť.

Erdem

Lekcie histórie nám predviedol dizajnér Erdem, ktorý sa inšpiroval talianskou princeznou Donna Orietta Doria Pamphilj-Landi. Tak ako je komplikované jej meno, taká bola aj kolekcia, avšak v maximálne pozitívnom zmysle. Exkluzívne materiály na čele s brokátom, výšivkami a aplikáciami sa snúbili v striedavo moderných aj historicky pôsobiacich róbach.

Roksanda

Najnovšia kolekcia dizajnérky síce stavila na hru s objemami, no jej najväčšou zbraňou bolo kombinovanie farieb. Dopĺňali ich jemné náznaky aplikácií ako pierok, prípadne objemných mašieľ či volánov, ktoré dotvárali rozmer každého z modelov. Výrazné tóny tvorili modely od večerných šiat cez športové bundy až po nohavicové kostýmy.

Foto: Indigital

1532

Súvisiace články