Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 30. január 2021

Vône, ktoré zanechajú dojem

Vedeli ste, že čuchom dokážeme odhaliť emócie ako strach, šťastie či vzrušenie? Náš najtajomnejší zmysel má jednoducho obrovskú moc aj bez toho, aby sme si to uvedomovali.

Vône, ktoré zanechajú dojem

Vedeli ste, že čuchom dokážeme odhaliť emócie ako strach, šťastie či vzrušenie? Náš najtajomnejší zmysel má jednoducho obrovskú moc aj bez toho, aby sme si to uvedomovali. Vône dokážu priaznivo ovplyvňovať našu náladu a vytvárať pozitívne emócie a práve čuchové spomienky si dokážeme pamätať omnoho dlhšie ako akékoľvek iné zmyslové podnety. Ako z vôní vyťažiť čo najviac a vytvoriť z nich želanú atmosféru?

Vonné sviečky či difuzéry sú častým doplnkom našich domácnosti, zrejme aj kvôli svojim silným účinkom na našu psychiku a moc vytvoriť príjemnú atmosféru. S blížiacim sa sviatkom lásky vám poradíme s výberom tej správnej vône na vytvorenie romantickej nálady. Nie je však sviečka ako sviečka, okrem vône by nás totiž malo zaujímať aj zloženie, ktoré priamo vplýva na naše zdravie.

Značka LUMINIA na prvý pohľad zaujme svojim krásnym, moderným dizajnom, v ktorom ukrýva rôzne vône na akékoľvek príležitosti. Okrem príťažlivého zovňajšku si však značka potrpí aj na krásnom vnútre. Bežný parafín, z ktorého sa väčšina sviečok vyrába totiž vymenila za prvotriedne, 100% prírodné vosky s nádhernou trblietavou štruktúrou pripomínajúcou čerstvo napadaný sneh. Oproti parafínu nevylučujú do vzduchu škodlivé látky a sú tak vhodné pre alergikov, astmatikov či senzitívnych ľudí. Veľkou výhodou sviečok je aj to, že majú až trojnásobne dlhšie a čistejšie horenie, za čo vďačia charakteru svojich prírodných voskov bez parafínov, farbív a toxickej chémie.

3

Dizajnovo sa takisto prikláňajú k nadčasovej čistote, ktorú krásne podčiarkujú krištáľové poháre z dielne ikonickej značky Bohemia. Tie sa po využití sviečky dajú naďalej plnohodnotne využívať alebo vrátiť, za čo získate zľavu na ďalší nákup. Vďaka tomuto značka dokáže minimalizovať odpad, čím výrazne napomáha životnému prostrediu.

Vôňa pre akúkoľvek príležitosť

Výber vôní je široký a netýka sa len samotných sviečok. K dispozícii máte aj difuzéry, luxusné parfumy aj praktické roll-on parfumy. Na svoje si príde každý, či už uprednostňujete jemné a svieže vône bieleho čaju, figy, verbeny či magnólie, sladšie vône plné kvetov či šťavnatého ovocia, hlbšie tóny exotických drevín, či dokonca orientálnych korenín, vzácneho agarového dreva a kadidla. Dokonalú atmosféru čistoty a luxusu navodí White Tea & Jasmine jemnou vôňou bieleho čaju, mámivého kvetu jazmínu a ylang ylang so štipkou bergamotu. Vôňu príjemnej čistoty vyčarí Navona Lily, v ktorej sa spájajú tóny Madonna Lily a Lily Rio Negro, liečivá šalvia, japonské Yuzu a čierne ríbezle. Nežná vôňa Honey & Thyme pôsobí doslova terapeuticky, je ako stvorená na sychravé dni v chladných mesiacoch. Svojou vôňou čerstvých byliniek ako materina dúška, tymián, medovka či harmanček vám poskytne balzam na dušu. Ideálna voľba na vytvorenie tepla domova.

LUMINIA complete red

Výnimočné príležitosti si žiadajú aj výnimočné vône, ktorými vytvoríte nezabudnuteľnú atmosféru a spomienky. Zvodnú a podmanivú náladu vám pomôže vytvoriť vôňa Amber & Oud, v ktorej sa spájajú jedny z najvzácnejších ingrediencií parfumérskeho odvetvia – agarové drevo s jantárom, brazílskym ružovým drevom a tonkou. Sexi nádych vôni pridáva kardamón, myrha a sečuánske korenie. Skvelou voľbou na iskrivé večery tiež bude aj Sacred SantalEnigma, sofistikovane hlboké a lákavo odvážne vône.

Darček na mieru

Už len samotná vôňa je veľmi osobný darček. Podčiarkuje nielen našu aktuálnu náladu, ale aj osobnosť a preto si mnoho z nás parfumy nosí so sebou. Je to skvelá voľba v prípade, že chcete svojim blízkym venovať niečo, čo im bude vašu náklonnosť pripomínať pokojne aj každý deň, celý deň. Aby bol váš darček ešte osobnejší, LUMINIA vám umožní parfumy aj sviečky personalizovať. Etiketu vami zvolenej vône tak môžete doplniť menom vašej lásky či tajnou prezývkou.

Perfume box luminia 233417

Zanechajte dojem

Vône v akejkoľvek podobe sú vhodným darčekom na najrôznejšie príležitosti. Oslávte nimi aj sviatok lásky a venujte svojim drahým niečo, čo v nich zanechá dojem. Zatiaľ čo vonné sviečky či difuzéry vyčarujú príjemnú atmosféru v každom interiéri, parfum bude svojej nositeľke neustálym spoločníkom. Vďaka elegantnému a praktickému vrecúšku s zamatu si ho totiž môže zobrať kamkoľvek so sebou.

Amber Oud parfum red zhora L

Foto: LUMINIA

1176

Súvisiace články