Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 24. december 2020

Best of Christmas podľa redakcie TOP FASHION

Každá domácnosť má svoje klasické vianočné zvyklosti atradície. Zatiaľ čo jedni sa nevedia dočkať bobaliek či rybacej polievky, iní sa zase tešia kapustnicu azemiakový šalát.

Best of Christmas podľa redakcie TOP FASHION

Každá domácnosť má svoje klasické vianočné zvyklosti a tradície. Zatiaľ čo jedni sa nevedia dočkať bobaliek či rybacej polievky, iní sa zase tešia kapustnicu a zemiakový šalát. Ako to je u členov redakcie TOP FASHION? Prezradíme vám, aké sú naše najobľúbenejšie jedlá, čo radi cez sviatky robíme a aké vianočné pesničky si radi vypočujeme.

 

Najobľúbenejšie jedlo

Zuzka: Vianočka. Nič viac.

Maťka: Veľmi sa teším na tradičnú vianočnú kapustnicu, ktorú sa snažím nejesť veľmi často počas roka a dopriať si ju až na Štedrý večer, kedy si ju vychutnám najviac.

Veronika: Zemiakový šalát. Ideálne na raňajky, obed aj na večeru.

Róbert: Kapra veľmi nemám rád, čiže u mňa losos alebo rezeň, zemiakový šalát a ako dezert džemový perník s mliekom.

Alex: Kapustnica je u mňa základ. Nesmie však chýbať ani babkina Vianočka.

Mirka: Štedrovečerná kapustnica.

Christmas cake, slovak traditional pastry. Vianocka.

Najobľúbenejší film

Zuzka: Sám doma, od malička.

Maťka: Medzi moje najobľúbenejšie filmy počas sviatkov patria jednoznačne Pelíšky. Určite sa však ani tento rok nezaobíde bez Popolušky či Kevinovi so Sám doma. Tieto 3 filmy mi vždy vytvoria tú pravú vianočnú atmosféru.

Veronika: Bude to klišé, ale jednoznačne Pelíšky. Vlastne, zľudovené pelíškovské hlášky tvoria veľkú časť môjho slovníka celoročne :D.

Róbert: Sám doma

Alex: Sám doma: Stratený v New Yorku je pre mňa must. Ale tento rok som objavila rozprávku Klaus, z ktorej sa zrejme stane nová tradícia. A zabudnúť nemôžem ani na Lásku nebeskú.

Mirka: S tebou mě baví svět

Najobľúbenejšia vianočná pesnička

Zuzka: Ryba rybě.

Maťka: Na vianočné pesničky si naozaj potrpím a musím povedať, že trpeli aj kolegovia v redakcii Top Fashion, keď ich kvôli mne museli počúvať celé dni :) Mám rada 80. roky a pesničky ako napríklad Last Christmas od Wham! Celý song aj klip s George Michael je podľa mňa ikonický.

Veronika: Chris Rea - Driving Home for Christmas. Vystihuje pre mňa ten pocit, ktorý mám na Vianociach najradšej - že sa všetci nachvíľu vytrhnú zo svojej bežnej rutiny, vrátia sa domov a zastaví sa čas.

Róbert: Vianočným klasikám sa človek asi nevyhne (aj u nás v kancelárii som bol prehlasovaný ), ale sám si ich nepúšťam. Vyberám však tie, ktoré sa mi spájajú s týmto obdobím:
Kendrick Lamar - Love
2pac - Sleep
Kontrafakt - Podzemie

Alex: Jingle Bell Rock a Rockin‘ Around the Christmas Tree.

Mirka: Chris Rea - Coming Home for Christmas

best of christmas

Najobľúbenejšia aktivita

Zuzka: Lyže, bežky, skialpy, akýkoľvek šport! Inak nič a tento rok vypnem sociálne siete.

Maťka: Milujem sneh, hory a adrenalín, takže moja ideálna aktivita počas vianočných sviatkov je zbaliť sa a vyraziť s rodinou či priateľmi na hory a dobrú lyžovačku. Tento rok chcem vymeniť lyže za dosku a naučiť sa aj snowboardovať, preto verím, že podmienky budú viac než priaznivé.

Veronika: Za normálnych podmienok návštevy vianočných trhov. To je miesto, kde sa na mňa zaručene nalepí vianočná nálada, aj keď občas do polovice decembra neprichádza a cítm sa úplne grinchovsky. Tá atmosféra a punčovo-medová vôňa vo vzduchu zlomí každého :).

Róbert: Tento rok to asi bude zložitejšie, ale ideálny deň by mohol vyzerať takto: ráno snowboard, podvečer wellness, večer s kamošmi alebo doma chill pri telke.

Alex: Nič iba relax, dobré jedlo, binge-watching obľúbených seriálov, ktoré som cez rok zameškala, čítanie novej knihy a za normálnych okolností stretnutia so starými kamošmi.

Mirka: Čas strávený s rodinou.

AdobeStock 189001766

Najobľúbenejšia vianočná spomienka

Zuzka: Každé Vianoce sú pre mňa dôležití, rodinné, emotívne... Užívame si to plnými dúškami. A teraz s dieťaťom to má zase iné grády!

Maťka: Moja najobľúbenejšia vianočná spomienka je zároveň aj našou rodinnou tradíciou, ktorú zvykneme praktizovať počas vianočných sviatkov už od malička. Vždy po Štedrej večeri si celá rodina sadneme do obývačky a prehrávame si staré VHS kazety z rodinných osláv, školských vystúpení a Vianoc z čias, keď sme boli ešte malé deti. Je veľmi úsmevné sa takto retrospektívne pozrieť do minulosti a túto tradíciu by som rada zaviedla aj keď budem mať vlastnú rodinu :).

Veronika: Asi hocijaké Vianoce s babičkou. Neviem prečo, ale vedela ich spraviť nejakým kúzlom také naozajstnejšie a krajšie. A každého šéfkuchára by svojim metrákom schovala do vačku! :D

Róbert: Asi keď som dostal hi-fi stereo systém na CD a mohol som počúvať svoje napálené výberovky u seba v izbe.

Alex: Jedna spomienka, ktorá mi utkvela v pamäti je keď som dostala na Vianoce Lego s témou farmy. Pamätám si, ako sme ho spolu s rodinou spolu stavali v mojej izbe.

Mirka: Minulý rok, keď som oslavovala Vianoce po 12 rokoch päť doma na Slovensku s rodinou.

6a3a622e9460bb78eb53a0f30ee04a52

Krásne sviatky plné pohody, dobrého jedla a príjemných zážitkov Vám praje celý tím magazínu TOP FASHION!

Foto: archív redakcie, Adobe Stock

868

Súvisiace články