Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 16. október 2020

Vyberáme darček pre ženu - toto ju určite poteší

Muži dávali darčeky ženám od chvíle, keď prvý neandertálec ponúkol svojej láske leštenú vlčiu kosť. V nasledujúcich tisícročiach homo sapiens vynašiel koleso, notebook, fanúšikovský prst z peny a dostal človeka na Mesiac.

Vyberáme darček pre ženu - toto ju určite poteší

Muži dávali darčeky ženám od chvíle, keď prvý neandertálec ponúkol svojej láske leštenú vlčiu kosť. V nasledujúcich tisícročiach homo sapiens vynašiel koleso, notebook, fanúšikovský prst z peny a dostal človeka na Mesiac. Muži však dodnes nevyvinuli systém nákupu zmysluplných darčekov pre ženy. Je pravda, že vybrať dar pre dámu vášho života je zložité, pretože jej očakávania sú nepredvídateľné. Ak ste muž, ktorý hľadá darček pre ženu, využitie vašej perspektívy môže viesť k výberu darčekov, o ktorých si myslíte, že by sa jej páčili, ale ktoré sa jej v skutočnosti naozaj, ale naozaj nepáčia. Ak hľadáte darček pre svoju mamu, sestru, priateľku, manželku alebo dcéru, je dôležité pochopiť, čo od daru očakávajú. Poďme sa naučiť, ako na to. Naše tipy sú „darčekom“ pre homo inermis, t.j. muža bezradného.

zdroj: Kamil Macniak/shutterstock.com

Ženy si vážia lásku a starostlivosť!

Áno, ženy si vašu lásku a starostlivosť vážia viac ako samotný darček. Či už je to vaša mama, sestra, manželka alebo dcéra, budú platiť rovnaké princípy rozdávania darčekov. Ženy rady kupujú praktické darčeky, ale na druhej strane, rady dostávajú jedinečné darčeky, ktoré by si ony možno pre seba nekúpili. Napríklad existuje rozdiel medzi darovaním efektnej kabelky a kozmetickým výrobkom. Ženy kupujú kozmetiku každý druhý deň, ale možno si nekúpia luxusnú kabelku, ktorú však rady dostanú ako darček.

Buďte vnímaví k náznakom

Všímajte si jemné indície. Povedzme, že ste napríklad na spoločnom nákupe a vaša partnerka je priťahovaná k nejakému kúsku, ale s ľútosťou ho tam nechá. Alebo môžu existovať zjavnejšie náznaky „toto by mi urobilo radosť“. Ak vaša partnerka povedala, čo skutočne chce a vy si to môžete dovoliť, nie že to nekúpite, pretože si myslíte, že vy vyberiete lepší dar. Dobrým trikom je robiť si poznámky do mobilu o veciach, ktoré ženy vášho života spomenú, že majú rady, ako pripomienku napríklad pred Vianocami.

Žena, ktorej kupujete darček, vám napovedá po celý rok, len treba byť naladený na správnu frekvenciu. Mohla sa sťažovať na bolesti chrbta, takže možno by bola vítaná poukážka na rozmaznávajúcu masáž, alebo to ešte môžete stupňovať poukazom na relaxačný víkend v kúpeľoch. Možno hovorila o tom, že by raz chcela večerať v tej novej reštaurácii, ale čas to nikdy nedovolil. Spravte rezerváciu a ona si čas nájde. Ak hovorila o tom, že by sa potrebovala dostať do formy, možno dve permanentky do miestnej posilňovne, jedna pre každého z vás, ju konečne naštartujú, pretože bude mať pri workoute „parťáka“.

 

Nekupujte to, čo sa páči vám

To, že vy by ste boli nadšení, keby ste dostali luxusný mixér, ktorý posunie vaše ranné smoothie na novú úroveň, ešte neznamená, že to platí aj pre vašu sestru. Máme tendenciu preceňovať naše poznanie ľudí, ktorých milujeme a presviedčame samých seba, že každý zdieľa naše špecifické „lajky“ a záľuby. Ak chcete prejaviť úctu, nedávajte darček, ktorý sa rovná osobnej kritike, vysielaním správy, že obdarovanú by malo baviť robiť niečo, o čo nikdy neprejavila najmenší záujem.

darcek v ruzovom papieri a kytica tulipanovzdroj: HT-Pix/shutterstock.com

Buďte empatickí

Aj keď sa ukázalo, že empatia a naladenie sú pre zdravý psychický vývoj mimoriadne dôležité, ani ten najnaladenejší človek nemá vždy schopnosť vedieť, čo chce ten druhý. A niekedy, túto neschopnosť dostať sa do hlavy niekoho iného možno (nespravodlivo) interpretovať ako znak toho, že „sa nestarám“ ,alebo „že sa nestarám dosť“. Je ťažšie, ako by sme si dokázali predstaviť, dostať sa do mozgu iného človeka, vidieť veci jeho očami a teda prísť na to, čo skutočne chce alebo čo sa mu páči.

Skúste si „obuť jej topánky“ a zamyslite sa nad jej vášňami a záujmami, domovom, osobným štýlom - a predstavte si jej reakciu pri otváraní darčeka. Kľúčovou súčasťou empatie je úprava vašich vlastných predpokladov z procesu nákupu.

Majte na pamäti spoločné zážitky

Jeden z najlepších spôsobov, ako začať uvažovať o skvelom darčeku pre špeciálnu ženu, je vybaviť si všetko, čo ste vy dvaja spolu podnikli. Nezáleží na tom, či hovoríme o mame, sestre alebo manželke, obaja máte spoločné spomienky, ktoré patria len vám. Možno ste išli na svoj prvý koncert spoločne, tak sa pozrite, či nejaké vintage obchody nepredávajú práve to koncertné tričko. Môže to byť film, ktorý ste spolu videli, hľadajte čokoľvek, čo súvisí s touto tematikou. Alebo nájdite niečo, čo je špecifické pre miesto, ktoré ste spolu navštívili. Ide o opätovné pripojenie sa k spomienke, ktorú zdieľate iba vy dvaja.

muz schovava za chrbtom darcekzdroj: Dragon Images/shutterstock/com

Kúpte jej veci, ktoré majú svoj príbeh

Povedzte jej o umelcovi, ktorý vyrobil náramok alebo glazoval keramiku. Povedzte jej, kde ste ten kúsok našli a prečo ste si mysleli, že by bol pre ňu ideálny. Nájdite kúsky, ktoré sú unikátne, jediné svojho druhu alebo majú dlhú históriu a porozprávajte jej o tom.
Kúpte jej veci, ktoré sú určené len na to,aby robili život krajším
Voňavé mydlá, praktické predmety s krásnym dizajnom (myslite na doplnky k písaciemu stolu alebo vázu do jej kancelárie). Sada (iba) dvoch pohárov na víno, hrnčekov na kávu alebo dezertných tanierov, o ktoré sa môžete vo výnimočných chvíľach podeliť len vy dvaja. Nahraďte niečo škaredé, staré alebo úžitkové niečím krásnym: kuchynské náradie, fľaše na vodu alebo čajové šálky, kalendáre alebo plánovače, dokonca ju môže potešiť aj niečo také malé ako záložka do knihy. Myslite na niečo, čo často používa. Dajte jej vedieť, že si každý deň zaslúži mať okolo seba krásne veci.

Kedy darovať?

Načasovanie a prezentácia sú nesmierne dôležité, pokiaľ ide o to, ako bude váš darček prijatý. Tu je niekoľko tipov, ako načasovať darovanie:

Prekvapte ju, ale až keď bude mať čas byť úplne prítomná. Nedávajte jej darček:

● keď je uprostred krízy (zvracanie psa / mačky, krik dieťaťa, bitka detí, pokazený prístroj alebo auto)
● keď sa rúti dverami na cestu do práce alebo niečo dôležité
● keď po stresujúcom dni vojde do dverí
● hneď po nejakom emocionálnom zrútení
● hneď potom, čo vyjadrí veľmi negatívne emócie alebo voči sebe samej
● hneď potom, ako vás o niečo požiada (viac pozornosti, dokončenie úlohy alebo iná verzia výrazu „nerobíte toho dosť“)
● keď je vyčerpaná
● na úplne poslednú chvíľu dôležitej príležitosti (narodeniny, výročie atď.)

A tu sú príklady, ako načasovať obdarovanie pre jej dokonalú radosť a vaše dokonalé ocenenie:

● ráno je skvelý čas, ak predpokladáme, že má čas a energiu oceniť to. Bude na vás nežne myslieť počas celého dňa. Ak sú rána príliš hektické, povedzte jej, že pre ňu máte na večer niečo krásne. Celý deň bude žiariť.
● nechajte darček na mieste, kde ho nájde sama. Na vankúši ráno, keď sa zobudí, alebo pred spaním. Na umývadle, keď vystúpi zo sprchy, na jej mieste pri stole.
● po hádke alebo inom emotívnom rozhovore nechajte nejaký čas uplynúť. V závislosti od jej temperamentu alebo od toho, ako zlá bola hádka, nechajte uplynúť pár hodín, deň, pár dní, ale konajte skôr, ako uplynie týždeň.
● naplánujte si pokojnú chvíľu. Pustite deťom video, aby vás nerušili. Požiadajte ju o pár minút pozornosti. Zobudte ju cez víkend o pár minút skôr. Požiadajte ju po práci alebo po večeri o pokojnú prechádzku. Vytvorte si zámerne priestor, aby sa mohla sústrediť na vás a váš darček.

Zdroj informácií: ustgiftideas.co.uk/how-to-choose-the-right-gift/

1187

Súvisiace články