Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 15. október 2020

Voňavá a hrejivá atmosféra nášho domova so sviečkami a difuzérmi

Jeseň nám pomaly ale isto klope na dvere amy budeme viac aviac času tráviť doma. Možno je najvyšší čas porozmýšľať, ako si tento čas spríjemniť, zútulniť interiér astráviť čas vpokojnej atmosfére.

Voňavá a hrejivá atmosféra nášho domova so sviečkami a difuzérmi

Jeseň nám pomaly ale isto klope na dvere a my budeme viac a viac času tráviť doma. Možno je najvyšší čas porozmýšľať, ako si tento čas spríjemniť, zútulniť interiér a stráviť čas v pokojnej atmosfére.

Práve na tému jesene, vôní a príjemnej domácej atmosféry sa budeme rozprávať s pani Adelou Hasznos, ktorej sa sójové sviečky a difuzéry stali neoddeliteľnou súčasťou jej súkromného aj pracovného života.

Horiaca sviečka priťahuje pohľad, vytvára pocit tepla a domova. Nie je však sviečka ako sviečka. Podľa čoho si vybrať zo širokej ponuky vonných sviečok prípadne difuzérov?

Výber sviečok a difuzérov by som definovala na základe vizuálneho a aromatického spojenia. Sviečka alebo difuzér sa vám musí rovnako páčiť (resp. hodiť do interiéru) ako voňať. V tomto sú naše sviečky a difuzéry značky Aroma Naturals špecifické. Máme celkovo 7 kolekcií – každá kolekcia má minimálne 4 kombinácie vôní a iný dizajn, takže vybrať si určite dokáže každý. V neposlednom rade je dôležitá aj cena, ktorú chcete investovať, nakoľko máme lacnejšie aj drahšie kolekcie.Rozdiel pritom nespočíva v kvalite vosku, alebo knôtov, ide skôr o viac, alebo menej náročné prepracované balenia. V neposlednom rade by som určite siahla po sviečkach sójových – áno sú síce drahšie – ale majú dlhšiu dobu horenia, pri ich pálení neprenikajú do ovzdušia škodlivé látky, pri horení nedymia a sú nezávadné k životnému prostrediu.

IMG 7726

Pre koho, alebo pre aké interiéry sú vhodné klasické sójové sviečky a pre aké vonné difuzéry?

Myslím, že odpoveď na túto otázku nám udávajú dve „veličiny“. Po prvé, či je vonku teplo, alebo zima. Keď je vonku chladno, alebo sychravo máme väčšiu tendenciu zapaľovať sviečky a robiť si doma príjemnú atmosféru. V lete sa zase viac využívajú difuzéry, pretože človek nemá takú potrebu si ešte aj „prikurovať“. A samozrejme voľba sviečka versus difuzér závisí aj od zloženia rodiny v domácnosti, pri malých deťoch alebo zvieratkách je potrebné byť čo sa týka sviečok opatrnejší.

IMG 7299

Aký máte názor na kombinácie rôznych vôní v interiéri? Napríklad iná vôňa sviečky a iná vôňa difuzéra?

Osobne by som neodporúčala vône miešať, najmä nie v malých priestoroch. Je dobré mať k sviečke aj difuzér s rovnakou vôňou, čo je pri našich produktoch samozrejmé, nakoľko máme sviečky aj difuzéry v rovnakom dizajne a vôni.

Majú vône vplyv na našu náladu? Dokáže nás konkrétna vôňa povzbudiť, potešiť, alebo uvoľniť?

Určite áno, ale všetko je veľmi individuálne. Každý človek je špecifický, a aj keď je všeobecne dané, že levanduľa má upokojujúce účinky, keď vám raz nevonia, tak vás ani neupokojí – skôr vám bude prekážať. Jedna z vecí, ako by sa dali vône identifikovať je – čo sa týka našich kolekcií – ich dizajn či farba. Keď je sviečka alebo difuzér v tmavších farbách, jedná sa zväčša o ťažšie, hlboké vône, ktoré by sa dali definovať možno ako pánske, napr. Osmanthus&Amber z kolekcie „Selection“. Tieto existujú vo forme sviečok a samozrejme aj v podobe už pomaly „ikonického“ difuzéra, ako stvoreného do pánskych kancelárií alebo miestností na relax.

IMG 7810

Možno netypická otázka, ako dosiahnuť, aby sviečka horela v našich domácnostiach čo najdlhšie, aby úžitok z nej bol maximálny?

Ako som už spomínala, sójové sviečky vo všeobecnosti horia dlhšie ako parafínové. Určite by som ale rada poradila, ako správne páliť sviečku tak, aby vyhorela rovnomerne, neusadzoval sa vosk po bokoch nádoby. Knôt sviečky, ktorý vytŕča by mal mať cca 1 cm, ak je vyšší treba ho odstrihnúť. Sviečku treba nechať horieť minimálne dovtedy, kým sa neroztopí vosk po celej ploche sviečky, a až potom sfúknuť. Keď vosk stuhne, bude v jednej línii a opätovné zapálenie vyhorí sviečku rovnomerne.

Na záver skúste intuitívne doplniť a odporučiť vôňu k týmto typom ľudí:

Zamilovaní partneri pri spoločnej večerikolekcia „Electrum“ – Pomegranate Noir – flakón je metalický, ružovo púdrový. Vôňa je zmyselná s nádychom granátového jablka romanticky spojeného s jazmínom, fialkou a jantárom.

Pracovne vyťažený manažér po dlhom dni v prácikolekcia „Selection“ – French Riviera – jemná univerzálna vôňa morskej soli a kokosu, ktorá sa prepojí s vôňou vonných kvetov a čajových lístkov, jantár a vanilka pretaví vašu náladu do iných dimenzií.

Niečo univerzálne pre každého z náskolekcia „Modern“ – Spa Harmony – je to jemná wellness vôňa plná čistoty a sviežosti, ešte som nestretla nikoho, komu by sa nepáčila.

Viac informácií: www.miradel.eu alebo priamo v kamennej predajni v auparku PopUpStore.

Objavte svet vôní Miradel aj na Facebooku a Instagrame!

 

1245

Súvisiace články