Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 1. október 2020

Aj varenie môže byť štýlové!

Ak milujete dizajn a radi sa obklopujete peknými vecami, ktoré nielen prebúdzajú kreativitu, ale pôsobia aj ako balzam na dušu, určite bude s nami súhlasiť, že aj varenie môže byť štýlové. Našli sme niekoľko značiek hrncov a iných variacich potrieb, s pomocou ktorých premeníte aj prírpavu klasickej praženice na dizajnovú záležitosť.

Aj varenie môže byť štýlové!

Ak milujete dizajn a radi sa obklopujete peknými vecami, ktoré nielen prebúdzajú kreativitu, ale pôsobia aj ako balzam na dušu, určite bude s nami súhlasiť, že aj varenie môže byť štýlové. Našli sme niekoľko značiek hrncov a iných variacich potrieb, s pomocou ktorých premeníte aj prírpavu klasickej praženice na dizajnovú záležitosť.

@crateandbarrel

Staub

Francúzska značka Staub pochádza z Alsaska, regiónu, ktorý je známy svojim kulinárstvom. Zaujme vás v prípade, že máte radi klasický dizajn s jemný rustikálnym nádychom v kombinácii s modernými technológiami. V ich ponuke nájdete prvotriedne liatinové produkty ako panvice či rôzne hrnce, ale ah farebnú keramickú výbavu, v ktorej nielenže pripravíte skvelé jedlo, ale aj ohúrite pri servírovaní. Okrem základnej výbavy však v ponuke majú aj rôzne špeciálne pomôcky na varenie či pečenie. Po tejto značke siahajú mnohí svetoví šéfkuchári.

staub 

Caraway

Pri americkej značke Caraway si prídu na svoje všetci tí, ktorí hľadajú maximálne netoxické materiály a veľa farieb. Tak, ako v kozmetike existuje „clean skincare“, táto značka je priekopníkov vo sfére „clean cooking“ a na výrobu tak nevyužíva žiadne škodlivé látky, práve naopak. Každý ich produkt je navrhnutý tak, aby náš život urobil jednoduchším a dravším. Okrem toho sú ich produkty prispôsobené čo najjednoduchšej údržbe, väčšinu z nich stačí utrieť vlhkou handričkou bez akéhokoľvek drastického drhnutia. Na výrobu využívajú ekologické materiály a to všetko ešte dokážu zabaliť aj do moderného dizajnu. Vyberať si môžete z farieb ako terakota, námornícka modrá či vanilková a v ponuke majú 4 najzákladnejšie produkty do každej kuchyne doplnené praktickými textíliami.

Caraway

Le Cruset

Túto značku netreba zrejme špeciálne predstavovať, no pokiaľ ju predsa len nepoznáte, mali by ste o nej vedieť, že ide o francúzsku značku založenú v roku 1925. Preslávili ju jej farebné cocottes, čiže multifunkčné kastróly, ktoré sa dajú využiť na pečenie, zapekanie či varenie. V ich ponuke nájdete základnú výbavu do kuchyne ako aj špeciálne náradie, všetko v typickom, jemne rustikálnom a najmä farebnom dizajne. Vyberať si môžete z farieb ako modrá, červená, oranžová, fialová, čierna a kopec ďalších. Okrem toho, že si môžete zvoliť farbu, aká sa vám najviac páči, väčšinu svojho náradia na varenie ponúkajú vo viacerých veľkostiach, čo je veľká výhoda. Okrem hrncov však ich ponuku dopĺňa aj jedálenská keramika, príbory či kuchynské textílie.

Le Cruset 

GreenPan

Pred 10 rokmi sa v Belgicku zrodila značka GreenPan, ktorá je dnes celosvetovo známa ako značka ideálna na zdravé varenie. Prvotným impulzom na založenie značky bolo zistenie jej zakladateľov, že klasické nelepivé panvice obsahujú množstvo toxínov, čo sa rozhodli okamžite zmeniť. Po rokoch výskumu našli perfektný materiál s názvom Thermolon, ktorý sa stal kľúčovým prvkom ich produktov. Dnes je značka známa nielen tým, že ponúka skvelý, zdravý spôsob prípravy jedla, ale aj svojim dizajnom a rôznorodosťou. V jej ponuke nájdete celé sety hrncov, ale aj grilovacie panvice, woky či hrnce v rôznych veľkostiach a doplnky. Z dizajnového hľadiska si môžete vybrať to, čo sa vám najviac páči. Môže to byť profesionálne pôsobiaca oceľová úprava, minimalistické matné povrchy či dokonca dvojfarebné modely.

GreenPan 

Material

Filozofiou menej je viac sa riadi značka Material. Ponúka základné nevyhnutnosti do akejkoľvek kuchyne, ktoré maximalizujú svoje využitie a v jej portfóliu okrem hrncov nájdete ďalšie potreby ako nože, dosky na krájanie a množstvo ďalších. Ich set hrncov síce pozostáva len z troch kúskov, no je dômyselne zložený aby dokázal poskytnúť všetko potrebné pre každú, bežnú kuchyňu. Vyrobené sú zo starej-dobrej medi, ktorá bola kedysi v kuchyni najobľúbenejším materiálom. Čo je na ich produktoch skvelé- môžete ich s čistým svedomím vložiť do umývačky a zabudnúť na starosti s umývaním. Z dizajnového hľadiska sa môžete zase tešiť na nadčasovosť, univerzálnu chrómovú úpravu a prepracované detaily.

material

Foto: archív značiek, Instagram

1560

Súvisiace články