Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 25. máj 2020

Ako zorganizovať botník?

Organizácia šatníka je ideálnou jarnou aktivitou, do ktorej sa mnohí znás vrhli aj vďaka karanténe. Teraz je však na rade organizácia botníka, ktorá je prehliadanou apodceňovanou aktivitou.

Ako zorganizovať botník?

Organizácia šatníka je ideálnou jarnou aktivitou, do ktorej sa mnohí z nás vrhli aj vďaka karanténe. Teraz je však na rade organizácia botníka, ktorá je prehliadanou a podceňovanou aktivitou. Pri správnej a logickej organizácii vašich topánok sa vám omnoho jednoduchšie budú tvoriť outfit a zaujímavé kombinácie.

Všetko samozrejme závisí od počtu topánok a vášho štýlu. Niektorým z nás vyhovujú klasické, otvorené botníky, v ktorých si jednoducho urobíme prehľad o tom, aké topánky máme, iní ich zase potrebujú vidieť v kontexte svojho šatníka.

Kategórie

Ako prvé by ste si mali nájsť metódu organizácie. Niekomu môže vyhovovať farebná kategorizácia, iným zase štýlová. Logickým organizačným trikom je v prvom rade oddeliť sezóny. Čižmy teda nemiešajte so žabkami, ak majú rovnakú farbu, ale nude lodičky, tenisky či baleríny v neutrálnych farbách pokojne môžete hodiť do jednej kategórie, keďže patria do rovnakého ročného obdobia a aj farebne ladia. V prípade, že máte napríklad množstvo tenisiek, skúste ich zoradiť od neutrálnych farieb až po krikľavé, prípadne od najpoužívanejších po najmenej používané. Systém v organizácii si musíte nájsť však vy, podľa toho, aké topánky nosíte a aký je váš štýl.

time4organizing@time4organizing

Myslite kreatívne

Čo však v prípade, že nemáte dostatok miesta na prehľadnú organizáciu? Nemusíte hneď siahať po masívnych botníkoch a skrinkách, ktorými tiež len zabijete priestor. Skúste sa vynájsť drobnými trikmi, ktoré vám s organizáciou pomôžu. Skvelým pomocníkom sú napríklad plastové boxy, do ktorých veľmi jednoducho uskladníte sezónnu obuv, ktorú práve nepotrebujete. Stačí ich naskladať na seba a uložiť do rohu alebo ak máte miesto v šatníku, tak pridajte závesný systém na uskladňovanie topánok. Niektoré sa dajú zavesiť priamo na dvere, iné medzi vešiaky.

utterlyuncluttered@utterlyuncluttered

Na očiach

Zlatým pravidlom pri organizácii botníku – majte na očiach to, čo používate najviac a najčastejšie. Môžu to byť čierne lodičky, biele tenisky alebo čokoľvek iné, čo si bežne obývate do práce, na nákupy alebo len tak na kávu. Vyberte si 3-4 najpoužívanejšie páry topánok a nechajte ich na očiach, pokojne aj mimo botníka, hneď pri dverách. Ak ste sa odhodlali vytvoriť skutočne praktický šatník, vyskúšať to môžete aj s dizajnovými stojanmi na oblečenie, ktorých spodná polica vám poskytuje presne ten potrebný priestor na uskladnenie často nosených topánok. Na vešiaky zase môžete zavesiť obľúbené džínsy, šaty, mikinu či koženú bundu, ktoré takisto nosíte často. Takto sa vám bude veľmi jednoducho kombinovať a vaše outfity budú omnoho kreatívnejšie. Základné kúsky budete mať totiž neustále na očiach, čiže hneď budete vedieť, čo sa k sebe hodí.

7c9c4872d6087f9a107d1eb476cd49b0Pinterest  d8ee2e71dfd373f6d632d21a8fb369f6Pinterest 

 

Foto: Instagram, Pinterest

916

Súvisiace články