Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 16. máj 2020

Redakčné tipy do karantény: Lovebrands

Karanténa mala obrovský dopad na jednotlivcov, no samozrejme aj na podniky. Malé značky, lokálne podniky to vtomto období jednoducho nemajú vôbec ľahké amnohé znich musia robiť vo svojom podnikaní obrovské kompromisy na to, aby dokázali prežiť.

Redakčné tipy do karantény: Lovebrands

Karanténa mala obrovský dopad na jednotlivcov, no samozrejme aj na podniky. Malé značky, lokálne podniky to v tomto období jednoducho nemajú vôbec ľahké a mnohé z nich musia robiť vo svojom podnikaní obrovské kompromisy na to, aby dokázali prežiť. My v redakcii takéto podniky a značky podporujeme, čím robíme radosť nielen malým podnikateľom, ale aj samé sebe. Nič nedvihne náladu tak, ako milý darček samej sebe či chutná večera z obľúbenej reštaurácie.

 


Na druhej strane sme mali možnosť uvedomiť si, v akom konzumnom svete žijeme a mohli sme prehodnotiť priority. Čoho sme sa vzdali, čo sme získali a v čom sme pokračovali? Máme pre vás opäť niekoľko tipov.

Martina

Priznám sa, že nakupovanie oblečenia sa pre mňa stalo úplne nepodstatné a naopak mi príde, že mám v šatníku množstvo nepotrebných kúskov. V tomto smere si myslím, že mi táto situácia dala možnosť sa zamyslieť nad konzumom, v ktorom naša spoločnosť žije. V čase karantény som sa však oveľa viac začala starať o svoju pleť a venujem jej zvýšenú pozornosť. Naposledy som svoj online košík naplnila produktmi od slovenskej značky Malinna, ktorá zdobí moju kozmetickú poličku už nejaký ten čas. Milujem svoj ranný rituál s ich elixírom či pleťovým krémom z výťažkom z ruže. Najnovšie som si k nim objednala aj sérum na pleť a toner a už sa neviem dočkať, kedy tieto zázraky vyskúšam.

IMG 0836

Janka

Vždy som mala rada lokálne značky, ktoré rada aj podporujem. Špeciálne v aktuálnej situácii si uvedomujem, že treba podporiť to, čo mám rada a čo je mi srdcu blízke. Objednala som si pár ležérnych kúskov pre seba a dcérku slovenskej značky MILE. A neodolala som ani tematickej mikine od Koláčovej „Nalej mi veľa vína“. A ešte som sa potešila praktickou taštičkou na mobil UASHMAMA. Čo sa týka podnikov, potraviny nakupujeme predovšetkým od drobných predajcov na trhu na Žilinskej ulici. Snažíme sa podporovať aj naše obľúbené reštaurácie, ktoré perfektne nabehli na take-away systém. Najradšej mám burgre od Qiunsboro a Roxoru, indiu z Punjabi Dhaba, alebo pizzu Basilicò, Gatto Matto...

Kolačová  roxor 

 

Alex

Fast fashion som sa vzdala pre niekoľkými rokmi, nakupujem už len vintage alebo udržateľné značky. No len vtedy, keď vyslovene musím. Ak teda niečo potrebujem, moje prvé kroky smerujú na stránky NOSENE, ktoré vždy dôkladne prelustrujem. Počas tohto obdobia som si však objednala veľmi milé ponožky od Lull Loungewear. Podniky, ktoré navštevujem na pravidelnej báze boli dlhšiu dobu zatvorené, no hneď ako otvorili som bola medzi prvými v rade. Ako zarytý kávopič som sa zásobila poriadnou dávkou kávy od Brew Bar Café, kam som samozrejme napochodovala v prvý deň, keď otvorili. Raz do týždňa sa tiež vydám na výlet do Freshmarketu, kde si vychutnám dokonalý mix lososa a tuniaka v havajskom poke od DollFin Poke.

IMG 3214 IMG 4757

Zuzka

Celkem jsem si zvykla fungovat a víc vařit doma. Člověk si uvědomí, kolik peněz ušetři:) Pekla jsem müsli, sušenky, dlouze táhla masa a podobně. Ale koho musím vypíchnout je relativně nova kavárna Etapa v Karlíne. Jsou otevření od ledna. Takže malou chvilku, pro tyto podniky byla karanténa často smrtelná. Věřím ale, že Etapa se svými nápady naopak stoupa na pozornosti, lidi nejen v okolí Karlína. Připravili například brunch pro dva – všechny ingredience včetně čerstvé květiny a předmětu potřebných na filtrování kávy dali do jedné krabice, která putovala v bedni ráno kurýrem. Vy už jste si jen doladili u vás doma na stole. Přidali i tajnou ingredienci na vajíčka (které jste si dle návodu vyrobili čerstvé doma) a Spotily playlist. Fakt vychytaný, nápaditý a o tom to je! Super:) 

 

Co se týče lokálních značek, momentálně jsem sama začala úzce spolupracovat s holkami z Chatty, vytvořily jsme video kde lidi můžou sledovat celou výrobu džínsů na míru, což byla primární věc, která stála za vytvořením teto oděvní značky. Lidé si u nich mohou vytvořit denim kousky podle jejich vkusu, a hlavně aby jim padly. Video jsme vytvořily taktéž proto, aby lidi viděli pod pokličku tomuto řemeslu. Jak dlouho zabere vyrobit jedny džiny a jakou tom pádem mají i cenu. Dál chci holky podporovat a rada bych vymyslela podobné projekty s lokálními designery nebo přímo značkami. 

Není to podle mě o podpoření jen domácích firem, ale spousta firem nakoupila ze zahraničí, aby produkty prodávala u nás – tyto podniky truchli nejvíce – mají naskladněné jarní kolekce, zaplatili a teď musí vše vyprodat. Zkusme i těmto pomoci. Určíte jich mate spousty okolo sebe:)

1015

Súvisiace články