Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 24. apríl 2020

Jarný šatníkový detox

Ku jari pre mnohých znás už neodmysliteľne patrí aj jarné upratovanie, organizácia či rôzne detoxy. Keďže tento rok nás aktuálna situácia pripútala do našich domov, väčšina znás začala voľné chvíle doma vypĺňať upratovaním, zariaďovaním či triedením.

Jarný šatníkový detox

Ku jari pre mnohých z nás už neodmysliteľne patrí aj jarné upratovanie, organizácia či rôzne detoxy. Keďže tento rok nás aktuálna situácia pripútala do našich domov, väčšina z nás začala voľné chvíle doma vypĺňať upratovaním, zariaďovaním či triedením. A keďže už určite máte umyté všetky okná a zimný šatník ste nahradili tým jarným, poradíme vám, ako doprať správny detox vášmu šatníku a zároveň ho prehľadne zorganizovať.

Príprava

Vytrieďte! Znie to síce jednoducho, no realita je omnoho komplikovanejšia. Vyhraďte si čas na pretriedenie vecí a zbavte sa toho, čo nenosíte, čo plánujete nosiť keď schudnete, keď priberiete, keď si k tomu dokúpite správne veci, alebo toho, čo už je po „technickej“ stránke nenositeľné. Pokojne sa inšpirujte metódou Kon Mari alebo inými upratovacími technikami. Až keď prejdete týmto procesom môžete začať s organizáciou.

1. Koše a organizéry

Pokiaľ nevyskúšate, nepochopíte. Krabice, koše a organizéry sú pre šatník úplným vykúpením. Nemusíte mať nimi zahltené celé skrine, avšak pár takýchto kúskov vám výrazne zlepší život. Sú ideálne na uskladňovanie drobností ako šatky a šály, rukavice, čiapky, spodná bielizeň, ponožky či iné doplnky. Okrem toho, že vizuálne pôsobia v šatníkoch a skriniach veľmi príjemne, pomôžu vám udržiavať poriadok.

49772487582 9a6b5191e2 h

2. Vešiaky

Šatník bez vešiakov nemá zmysel. Nezáleží na tom, čo ste zvyknutí vešať, minimálne jednu časť v šatníku by ste mali vyhradiť tomuto typu uskladňovania. Nezabudnite však na to, že rôzne typy oblečenia si vyžadujú iné vešanie. Nezabudnite preto na vešiaky na vešanie nohavíc, sák, ale aj šiat, sukní či blúzok.

Pro Tip: Pre extra elegantný, štýlový vzhľad šatníka využite vždy len jeden dizajn vešiakov, napríklad biele drevené, ktoré pôsobia uniformne a jednoliato.

vešiakyk 

3. Stojany

Štýlovou extenziou vášho šatníka môže byť dizajnový stojan na oblečenie. V modernom interiérovom dizajne sa využíva dokonca ako dekorácia, no okrem toho je veľmi praktickým prvkom. Môžete na ňom uskladňovať kúsky, ktoré nosíte často, napríklad obľúbené džínsy či kabelku. Zároveň vám poskytuje ďalší priestor na odkladanie vecí.

49772500462 91bd2b730c k

4. Regál

Alternatívou ku stojanu je aj dizajnový regál. Každú priehradku vyhraďte inej kategórii oblečenia, napríklad klobúky, kabelky, topánky či šaty. Týmto kusom nábytku takisto zabijete dve muchy jednou ranou- vytvoríte dostatok úložného priestoru a takisto dotvoríte interiér miestnosti. Zároveň vďaka nemu máte dokonalý prehľad vo svojom šatníku, takže môžete veľmi jednoducho kombinovať.

49772177856 8d49be2c5a k

5. Šperky

Samostatnou kategóriou sú šperky či bižutéria. Takéto malé-veľké doplnky sú najnáchylnejšie na strácanie, ale aj zamotávanie a poškodenie. Preto by sme im mali venovať viac pozornosti. Keď ich nenosíme sú zároveň krásnymi dekoráciami, ak ich správne uložíte, krásne vyniknú v priestore. Niekedy postačí stojan na šperky, inokedy stačí pridať dizajnovú šperkovnicu. Tak, ako pri oblečení, aj v tomto prípade je dôležité triediť šperky podľa kategórie.

49772502667 b49a5731fd k

Pro Tip: Našou malou závislosťou sú zrkadlá, veľké, stojacie zrkadlá. Pripomínajú nám ikonické módne filmy či seriály ako Gossip Girl či Sex v meste. Nehovoriac o tom, že sa v nich perfektne robia #ootd selfies a do izby prinášajú poriadnu dávku štýlu a luxusu.

Foto: Westwingnow.sk

1015

Súvisiace články