Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 18. apríl 2020

DIY: Tie Dye

Batikovaná móda je už niekoľko sezón na vrchole popularity. Avšak počas pandémie dosahuje tento trend nevídané výšiny.

DIY: Tie Dye

Batikovaná móda je už niekoľko sezón na vrchole popularity. Avšak počas pandémie dosahuje tento trend nevídané výšiny. Zrejme aj kvôli tomu, že ide o jednoduchú a zároveň kreatívnu zábavku, ktorou môžete vyplniť svoj voľný čas počas karantény. Prinášame vám preto inšpiráciu a niekoľko motívov, ktoré si jednoducho vytvoríte doma.

Skladaná

Technika, ktorú zvládne aj začiatočník. Tričko, šaty či čokoľvek iné stačí zložiť a následne vyfarbite okraje.

Ombré

Modernú, minimalistickejšiu verziu batiky dosiahnete vďaka ombré efektu. Avšak okrem farieb potrebovať aj štetec. Farbu aplikujte len na jeden okraj odevu, buď spodný alebo horný, a pomocou štetcu následne farbu rozotrite tak, aby by ste vytvorili ombé efekt.

Zaviazaná

Touto technikou dosiahnete veľmi zaujímavý, pavučinový efekt. Použiť na ňu môžete viacero farieb, alebo ak máte náladu na monochromatický výsledok, stačí použiť len jednu. Odev stiahnite v jeho strede a zrolujte ho do úzkeho valčeku. Previažte v niekoľkých častiach a vyfarbujte.

Ľadová

Názov tejto techniky je odvodený od pomôcky, ktorú budete potrebovať. Je ňou totiž ľad. Ide o jednoduchú a veľmi efektnú techniku, stačí odev pokrčiť, hodiť na neho poriadnu dávku kociek ľadu a následne aplikovať farbu.

Shibori

Japonská technika shibori sa dá využiť aj na domáci batikovaný projekt. Základom je stočiť odev do pevného, rovného valca. Následne z neho urobte závin a zviažte špagátom. Potom už len stačí aplikovať farbu.

 

Najlepšie Tie Dye farby:

1Sada 15 prírodných farieb pre začiatočníkov

2Sety krásne skombinovaných farieb pre moderné výsledky

3Ak si chcete nakombinovať farby podľa seba, nakúpte ich samostatne

4Farby na batikovanie v prášku, pod palcom máte hĺbku a sýtosť farieb

5Prírodné farby v neutrálnych tónoch v sete so špeciálne upravenou šatkou, ktorú môžete nafarbiť podľa seba

Foto: archív značiek

2079

Súvisiace články