Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 18. apríl 2020

Poriadok na nočnom stolíku = lepší spánok

Verili by ste, že veci, ktoré máte uložené na nočnom stolíku alebo vedľa postele, majú vplyv na kvalitu spánku? Stačí spraviť pár zmien aváš spánok môže byť výrazne lepší, hlbší arelaxačný.

Poriadok na nočnom stolíku = lepší spánok

Verili by ste, že veci, ktoré máte uložené na nočnom stolíku alebo vedľa postele, majú vplyv na kvalitu spánku? Stačí spraviť pár zmien a váš spánok môže byť výrazne lepší, hlbší a relaxačný.

Telefón

Väčšina odborníkov sa zhoduje na tom, že telefón vedľa postele nemá priaznivý vplyv na spánok. Dokáže totiž doslova zhoršiť jeho kvalitu. Aby ste sa dokázali úplne „odpojiť“ od svojho telefónu, nemali by ste ho mať pri sebe takto blízko.

Modré svetlo

Ak máte na stolíku akékoľvek zariadenia, ktoré produkujú modré svetlo (napríklad aj niektoré budíky), môže to spôsobovať problémy so spánkom. Modré svetlo totiž zabraňuje tvorbe melatonínu, ktorý ovplyvňuje náš prirodzený biorytmus a zároveň sa stará o kvalitný spánok. Okrem telefónu by ste nemali mať pri sebe ani počítač či iPad.

Pracovné veci

Ak zvyknete dokončovať pracovné veci v posteli, mali by ste ich ihneď po ukončení odniesť mimo spálne. Týka sa to nielen počítača a technológií, ale aj dokumentov a iných pomôcok. Ak ich uložíte vedľa postele alebo nočného stolíka, neustále sa k nim budete podvedome vracať, čo vám znemožní rýchlo a kvalitne zaspať.

Neporiadok

Ak máte nočný stolík doslova zaprataný najrôznejšími vecami, môže to byť problém. V prvom rade vytrieďte, ktoré veci na ňom potrebujete a ktoré nie, a vyberajte ich tak, aby evokovali pokoj či relax. Môže to byť napríklad maska na spanie či štuple do uší. Nemajte na ňom zbytočnosti, ktoré len zaberajú priestor.

Jedlo

Zvyknete si dať v posteli nejakú malú dobrotu alebo si dokonca pripravujete raňajky na nasledujúce ráno? Tohto zvyku by ste sa mali úplne zbaviť. Nekonzumujte v posteli žiadne jedlá a nenechávajte obaly na nočnom stolíku. Jediné, čo si môžete na stolíku nechať je pohár vody.

893

Súvisiace články