Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Voľný čas / 16. marec 2020

LVMH bude vyrábať dezinfekciu francúzskym zdravotníkom

Skupina LVMH, ktorá zastrešuje značky ako Christian Dior, Givenchy či Guerlain oznámila, že od 16.marca začína sprodukciou dezinfekčných gélov, ktoré bude zdarma distribuovať francúzskym zdravotnícky organizáciám. Reagujú tak na aktuálnu situáciu spôsobenú koronavírom, ktorý vyústil do vysokého dopytu po dezinfekčných prostriedkov.

LVMH bude vyrábať dezinfekciu francúzskym zdravotníkom

Skupina LVMH, ktorá zastrešuje značky ako Christian Dior, Givenchy či Guerlain oznámila, že od 16.marca začína s produkciou dezinfekčných gélov, ktoré bude zdarma distribuovať francúzskym zdravotnícky organizáciám. Reagujú tak na aktuálnu situáciu spôsobenú koronavírom, ktorý vyústil do vysokého dopytu po dezinfekčných prostriedkov.

Dezinfekčné prostriedky sú momentálne zrejme nedostupné v každej krajine zasiahnutej koronavírom. Nechýbajú však iba v domácnostiach, ale aj v zdravotníckych zariadeniach, čo je vysoko problémovým faktorom pre lekárov, sestričky, výskumníkov či iných ľudí zo zdravotných zariadení, ktorí prichádzajú do priameho styku s vírom. Skupina LVMH sa preto rozhodla, že niektoré svoje kozmetické fabriky dočasne premenia na výrobné zariadenia na dezinfekčné prostriedky. Tie majú byť zdarma distribuované do zdravotníckych zariadení.

Toto rozhodnutie prišlo priamo od CEO skupiny, Bernarda Arnaulta, ktorý oznámil, že práve fabriky vyrábajúce produkty značiek Christian Dior, Guerlain a Givenchy, teraz budú produkovať dezinfekčné gély. „Touto iniciatívou LVMH chce pomôcť znížiť riziko spôsobené nedostatkom produktu vo Francúzsku a tým chce pomôcť ľuďom zachovávať nariadenia, ktoré ochránia nielen ich, ale aj pomôžu kontrolovať šírenie víru,“ vyjadrila sa skupina prostredníctvom svojho verejného vyhlásenia. Podľa New York Times, LVMH očakáva, že vyrobí 12 ton dezinfekčných gélov len v priebehu prvého týždňa od spustenia výroby a pokračovať s produkciou dovtedy, kým bude potrebné.

1403

Súvisiace články